Har du råd til å smile?

For et dumt spørsmål tenker du kanskje. Hvis du tenker det er du heldig. Heldig som ikke har vært nødt til å velge mellom å reise til tannlegen eller å betale barnehageplass den neste måneden. Heldig som ikke har gått med vonde, ødelagte tenner i flere år fordi du er minstepensjonist og faktisk må bruke de pengene som kommer inn til mat på bordet. Realiteten er at mange – både unge og eldre lar være å gå til tannlegen fordi de ikke har råd.

23.08.2021
Sist oppdatert: 23.08.2021

Pytt pytt, tenna er jo ikke en del av kroppen og er en luksus man må betale selv. Eller? I dag er det faktisk sånn at tennene ikke går inn under egenandelsordningen og er derfor ikke ansett som en del av kroppen. Fagforbundet Ung, Pensjonistforbundet og Fagforbundets pensjonister og uføre står sammen om en felles kampanje for gratis tannbehandling. Vi mener det er usosialt og ugreit at kun de rikeste har råd til å gå til tannlegen – og dermed smile. For hvor ivrig er du egentlig på å smile om du mangler annenhver tann og har store smerter i munnen? Fagforbundet mener det er på høy tid, ja egentlig på overtid at tannhelse likestilles med andre nødvendige, helserelaterte utgifter. Vi mener at dagens regler for tannbehandling skaper et urettferdig skille i samfunnet.  

Dette er en politisk avgjørelse, og nå er det snart stortingsvalg. Stem på partier som er enige med Fagforbundet Ung, Pensjonistforbundet og Fagforbundets pensjonister og uføre.

Stem for at alle skal ha råd til å smile.

Marthe Ingeborg Myhre, ungdomstillitsvalgt
Håkon Tosterud, pensjonist-og uføretillitsvalgt
Fagforbundet Innlandet

;