Enighet i meklingen for Helseplattformen med Spekter

Fagforbundets forhandler Nora Hagen og nestleder Odd Haldgeir Larsen foran inngangen til riksmekleren.

Fagforbundets forhandlingsleder Nora Hagen og nestleder Odd Haldgeir Larsen er klar for mekling med Spekter om Helseplattformen AS i 2021. (Foto: Odd Haldgeir Larsen)

Tre timer på overtid landet meklingen i Helseplattformen. Ny tariffavtale og et lønnsoppgjør med en ramme på 2,82 prosent ble resultatet for Fagforbundet.

28.06.2021 av Nils Fredrik Hansen
Sist oppdatert: 29.06.2021

- Etter å ha forhandlet i et halvt år er det bra å lande et resultat. Det kan vi bygge videre på til neste år, sier Fagforbundets nestleder Odd Haldgeir Larsen, etter at oppgjøret kom i havn tre timer på overtid natt til tirsdag 28. juni.

Fagforbundets forhandlingsleder Nora Hagen mener det er et grunnlag for å utvikle avtalen frem mot hovedoppgjøret 2022. Det skal blant annet jobbes videre med lønnsnivå, arbeidstid og reisetid.

Helseplattformen er opprettet for å lage journalløsning i midtnorske sykehus og kommuner med oppstart i 2022. Det er en offentlig eid virksomhet med langt over 200 ansatte. Virksomheten er eid av Helse Midt-Norge og Trondheim kommune.

Resultatet skal nå ut på uravstemning blant Fagforbundets medlemmer.

Les mer om resultatet i Helseplattformen AS