Til hovedinnhold

Likestilling på fotballbanen, i arbeidslivet og i samfunnet

6 av 10 toppseriespillere tjener under 100.000,- i året. 3 av 4 helsearbeidere jobber deltid. Fagforbundet spiller på lag med Toppfotball Kvinner i kampen for likestilling på fotballbanen, i arbeidslivet og i samfunnet. Se den rå filmen som kobler oss sammen!

21.05.2021
Sist oppdatert: 21.02.2022

6 av 10 toppseriespillere tjener under 100.000,- i året. 3 av 4 helsearbeidere jobber deltid.

Fotball er den største jente- og kvinneidretten i Norge og i verden. Her til lands driver over 120.000 jenter og kvinner med organisert fotball. Jenter og kvinner opplever forskjellsbehandling også på fotballbanen, og i vårt samarbeid har vi forpliktet oss til å arbeide for å redusere disse.

6 av 10 spillere i toppserien tjener under 100.000 kroner, vi har sett saker om at Norges beste kvinnelige fotballag holder til i en brakke uten vann og do og at det ikke tas hensyn til det problematiske med gjennomsiktige shorts for jenter. Ute i klubbene opplever jentene en skeivfordeling av trenerressurser, treningstider, baner og garderober.

Det er få kvinner som kan leve av fotball i Norge, de fleste spillerne må ha en jobb ved siden av. 

Det er få helsefagarbeidere som får en stor nok stilling til å kunne leve av den. De fleste faste stillinger som lyses ut er små deltidsstillinger, bare 18% av utlyste stillinger er heltidsstillinger.

 

Støtt oss i kampen mot at kvinner blir nedprioritert på banen og jobb!

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?