Til hovedinnhold

Beskrivelser av hyttene, kapasitet, beliggenhet, veien fram.

Hyttene er i "familiestørrelser" med 4 til 8 senger. Fire av hyttene er på Oppheim i Voss kommune og en er på Liset i Eidfjord kommune. Fra Bergen storsenter til Oppheim tar det 1 time 55 minutter med bil "uten trafikk" (iflg. Google Maps mars 2018); til Liset 2 timer 43 min.

25.01.2016
Sist oppdatert: 04.02.2020

Generelt.

Hyttene drives på dugnad, men hyttestyret er avhengig av samarbeid med brukerne får å få rede på problemer og mangler, f.eks. at det er på tide å bestille mer ved. Ved oppholdets slutt må hytten forlates ryddig og rein slik at det er trivelig for neste bruker å ankomme. Avslutt gjerne bruk av vedovn tidsnok til at asken blir kald og kan kastes med restavfallet, evt. kast varm aske i askebøtte utenfor hytten. Ikke kast aske og rester fra ovn rundt hyttene, heller ikke i snøen om vinteren. Gjør ovnen klar for neste bruker, helst slik at det bare er å tenne opp. Bruk tennbriketter til opptenning og ikke brenn papir og annet søppel i den.

Det er tillatt med husdyr i hyttene (med unntak av hytte-1 på Oppheim), men helst ikke i stue og soverom og under ingen omstendighet i møblene og sengene.

Alle hyttene har vedovn/peis i tillegg til elektrisk oppvarming. Kjøkken er utstyrt med komfyr, kjøleskap, kaffetrakter og gryter, kjørler og bestikk. Hytte-4 på Oppheim har dessuten en mikrobølgeovn. Hytte-4 har også oppvaskmaskin mens oppvask er manuell i de andre hyttene. Det er nok dyner og puter til alle senger pluss noen tepper. Alle hyttene har reiseseng med madrass for småbarn.

Oppheim (Google-kart)

De 4 hyttene ligger rundt et "tun" med vedbod og et dusj- og vaskehus der det er vaskemaskin og tørketrommel og et felles dusjanlegg for brukerne av Hytte-2 og -3. Alle hyttene har WC og håndvask i tillegg til kjøkkenvask.

De små hyttene, dvs. Hytte-1, -2 og -3, har to soverom hver med etasjesenger, dvs. 4 sengeplasser i hver hytte. I tillegg er det mulig å sove på sofa i stuen. Hyttene er opprinnelig likt utformet, men hytte-1 ble ferdig rehabilitert på slutten av 2018 fremstår som nyere og noe bedre utstyrt enn -2 og -3. Den har bl.a. nytt kjøkken, dusj og 2 av sengene har 120 cm  bredde. Hytte-1 blir prioritert for allergikere, dvs. det blir ikke tillatt med husdyr i den.

Hytte-4 har 8 senger fordelt på 4 soverom i to etasjer og har i tillegg 2 ekstra madrasser og god gulvplass. Det WC, og dusj i hytten. På soverommene i 2. etasje er det en liten vask.

Brukerne har to robåter på Oppheimsvannet til disposisjon.

Med GPS finner du lett fram til hyttene:

Oppheim-hytter Grader, min. og sek. Desimalgrader
Nord(lat) 60° 47' 41" 60,7947°
Øst(long) 06° 33' 51" 06,5642°

Følg E16 til Oppheimsvatnet. Ved Vossestølen Hotel tar man til venstre inn Sundsvålsvegen. Kjør rett fram på Sundsvålsvegen (kart) og opp en liten bakke, ca. 400 meter i alt, og parker på høyre side ved gården. Se også vedlagte kart - dette kan man jo skrive ut og ta med. Hyttene ligger på ca. 420 moh. og parkeringsplass ca. 60 meter lavere. Avstand i luftlinje fra parkeringsplass er 300 meter mens avstand på veien opp er nærmere 600 meter. Man kan kjøre opp til hyttene; nøkkel til bom utleveres med hyttenøkkel. 

Det er god mulighet for å bruke buss dit, evt. kombinert med tog Bergen - Voss, men det er ca. 1 km å gå fra bussholdeplass ("Vossestølen vest") og den siste delen er litt bratt. Sjekk skyss.no for rutetider.

Liset (Google-kart)

Hytten på Liset har to soverom med køysenger dvs. 4 soveplasser. En av sengene har større bredde og kan gi plass til to personer. I tillegg er det en dobbel sovesofa i stuen. Det er også en sammenleggbar reiseseng for de minste. Hytten har dusj og WC.

Raskeste vei er via Voss. Veien via Norheimsund har samme lengde, men tar 10 - 20 minutter lengre tid, avhengig av trafikken. Når det er mye trafikk fra Voss mot Bergen, kan det gå raskere hjemover via Hardanger.

Liset-hytten Grader, min. og sek. Desimalgrader
Nord(lat) 60° 25' 22" 60,4228°
Øst(long) 07° 16' 03" 07,2674°

Etter Hardangerbroen, Eidfjord og Øvre Eidfjord kommer man opp gjennom de fire tunellene i Måbødalen. Ca. 700 meter fra toppen kommer man til Høl med bl.a. en målestasjon for vannføringen. Denne lille videoen viser veien derfra: https://youtu.be/pCoylgGMABE. I den siste delen tar vi en tur inne i hytten.

Vinteren 2016/2017 går det inntil to busser (gjerne kombinert med tog til Voss) til Liset på hverdager, men lørdag og søndag er det dårligere. Det bygges nye skianlegg og mange hytter i Sysendalen, så det er mulig at busstibudet vil bedres med tiden. Fra begynnelsen av mai til slutten av september går det også buss fra Haugastøl (starter på Geilo) over Hardangervidden, Skyss linje 991. Sjekk skyss.no og evt. nsb.no for rutetider.

Relaterte dokumenter:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?