Til hovedinnhold

Endelig fast ansatt i Bydel Bjerke

Endelig løsnet det for Iqbal Singh vikar i Bydel Bjerke, nå er han fast ansatt!

02.05.2019
Sist oppdatert: 02.05.2019

Endelig løsnet det for Iqbal Singh vikar på Bydel Bjerke, nå er han fast ansatt!

Hjemmehjelp Iqbal Singh fikk den 10 april 2019 en 100 % fast stilling etter å ha gått som vikar siden 2014 i hjemmetjenesten Bydel Bjerke. Han har jobbet som pleieassistent ringevikar/ekstravakt i mange år, og er nå lettet over at han endelig får en fast jobb med en fast lønn og slipper å jage etter ekstravakter og vikariater.

Det har vært tøft å ikke kunne planlegge livet. Det har vært vanskelig å måtte stille opp med engang arbeidsgiver ringer, jeg må jo ha penger til å forsørge familien, så da må jeg bare stille opp på kort varsel. Noen ganger fikk jeg bare 2 timer til å hive meg rundt og reise på jobben, sier Iqbal.

Iqbal forteller videre; hvis man sier nei til ekstravakter står man i fare for å ikke bli prioritert neste gang arbeidsgiver ringer.

Iqbal sier det er lettere å betjene huslån etc. Og kanskje familien etter hvert kjøper noe større.

Videre så ser Iqbal frem til å kunne tilknytte seg enda mer til sin arbeidsplass, få muligheten til å komme til faste brukere, og få være med i den faglige utviklingen på arbeidsplassen.

Jeg er i gang med å ta helsefagarbeiderutdanning og gleder til å kunne benytte meg av denne kompetansen i mitt faste arbeid nå på Bydel Bjerke, for å kunne gi den beste tjenesten til Bydelens brukere.

 

Klubbleder og hovedtillitsvalgt er også fornøyd med sakens utfall

Hovedtillitsvalgt Ragnar Asting forteller at det er bra på vegne av Iqbal at det endelig gikk i orden, og at Bydel Bjerke reduserer sin bruk av tilkallingsvakter og heller satser på god grunnbemanning. Med heltidskultur! Det er veien å gå sier Ragnar.

Det siste året har klubben i Bydel Bjerke sendt avgårde til arbeidsgiver, og fått gjennomslag for ca. 20 saker med krav om enten fast stilling eller utvidelse av stilling.

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?