Til hovedinnhold

GRATULERER MED DAGEN JENTER!

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. I 1975 ble 8. mars proklamert som internasjonal kvinnedag av FN. Og denne dagen trenger vi fortsatt!

04.03.2020
Sist oppdatert: 04.03.2020

I år er en av hovedparolene i toget i Oslo: Abort er kvinners valg – Fjern nemndene! Denne parolen er igjen dagsaktuell. Vi har en regjering som har gjort kvinnekroppen til internt forhandlingskort for å få KrF inn i regjering. Vi vil verne om kvinners rettigheter mot mørkemenn fra høyresiden!

Kvinner i fagbevegelsen er opptatt av kvinners rett til å forsørge seg selv, for kvinners rett til en lønn å leve av, og en arbeidstid å leve med. Vi er opptatt av et trygt og anstendig arbeidsliv. Derfor krever vi hele og faste stillinger, likelønn og sekstimers dag. Vi krever lønnsløft for kvinnedominerte yrker!

Kvinner i Norge har vunnet mange seire som det er viktig å ta godt vare på: Stemmeretten, lik rett til utdanning for jenter og gutter, rett til fri abort, rettigheter ved svangerskap og fødsel. Det er slett ikke verst å være dame i Norge i 2020. 

Men vi må huske, og ikke glemme våre søstre som lever i krig og på flukt i verden i dag. De vi ser holder hardt på ungene sine i gummibåtene mellom Tyrkia og Hellas. En av parolene i toget i år er Grenseløst søsterskap – beskytt kvinner på flukt.

Vi har mye å slåss for! Møt opp på Youngstorget søndag 8. mars kl. 13.00!

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?