Til hovedinnhold

Enighet i kultursektoren

Fra venstre Nora Hagen, Christine Thomassen, Lise Olsen og Dag Agledal.

Fra venstre Nora Hagen, Christine Thomassen, Lise Olsen og Dag Agledal. (Foto: LO Stat)

Partene har kommet til enighet i kultursektoren. – Med tanke på situasjonen er vi fornøyde med resultatet i dette spesielle hovedoppgjøret, sier fagforeningsleder i Fagforbundet Teater og Scene, Mari Røsjø.

13.01.2021 av Renate Tårnes
Sist oppdatert: 05.02.2021

Det er oppnådd enighet i oppgjøret i Spekters område 1 – kultur. Tidligere i januar kunne vi melde at det ikke ble streik i kultursektoren etter Riksmeklerens anmodning om å utsette meklingen om pensjonsspørsmålet. Forhandlinger rundt lønnsoppgjør og andre tekstkrav ble gjenopptatt etter denne beslutningen, og partene har nå kommet til enighet også ved Den Norske Opera & Ballett og i teateroverenskomsten. Resten av området ble ferdigforhandlet høsten 2020. 

Pensjon tas opp til våren

I tråd med protokollen fra 5.januar kan kravet om en livsvarig og kjønnsnøytral pensjon tas opp i mellomoppgjøret til våren. 

- Vi var veldig klare for å ta pensjonskampen nå. Kravene våre på pensjon er de samme, men vi så oss nødt til å utsette denne problemstillingen på grunn av henvendelsen fra Riksmekleren. Med tanke på situasjonen er vi fornøyde med resultatet i dette spesielle hovedoppgjøret, sier fagoreningsleder i Fagforbundet Teater og Scene, Mari Røsjø. 

 

Området 1 er på totalt seks B-deler som omfatter virksomhetene Dansens Hus, Operaen i Kristiansund, Oslo Konserthus, Drammen Scener og Den Norske Opera & Ballett, samt de 20 virksomhetene omfattet av teateroverenskomsten.

Resultatet er innenfor ramma på 1,7 prosent og det er avtalt at lønnstillegget gis som generelle kronetillegg i alle de lokale forhandlingene (B-delene). Resultatet sendes nå ut på uravstemning blant medlemmene. 

Trykk deg inn på lista over alle områder innenfor Spekter for å finne resultatet som gjelder for deg og virksomheten du jobber.

 

Protokoll for Teateroverenskomsten 2020

Protokoll Den Norske Opera & Ballett

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?