Tittel

01.06.2021

Arbeidslivet for selvstendige og frilansere etter koronaen

Den 18 februar klokka 08.30 til 09.30 arrangerer LO digitalt frokostmøte om Arbeidslivet for selvstendig og frilansere etter koronaen. Linker i saken.

11.02.2021

Kommentaren fra Nettavisen-redaktør om Stendi-rettssaken kan ikke stå uimotsagt

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum kommenterer ankesaken mot Stendi 26. januar. Kommentaren inneholder en rekke påstander som ikke kan stå uimotsagt. Ankesaken i Borgarting lagmannsrett omfatter 22 medlemmer av Fagforbundet som har gått til massesøksmål for å bli definert som arbeidstakere, ikke konsulenter uten rettigheter.

28.01.2021

Ingen midler til frilansere og selvstendig næringsdrivende i ny krisepakke

Regjeringen har besluttet å avslutte kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende. I den siste krisepakken på 17,7 milliarder er det hovedsakelig bedrifter som er prioritert. Det er lite igjen til lavtlønte og vanlige arbeidsfolk.

04.12.2020

Ny video! Øvelser for aktive pauser på hjemmekontoret

Fagforbundet har mange medlemmer på hjemmekontor i disse tider. Vi har derfor laget noen videoer med tips og triks for å bevare helsa der hjemme.

22.10.2020

Kjemper om rettferdig pensjon i kultursektoren

Atter en gang går de ansatte i opera og teater på barrikadene for å få en pensjonsordning som er like god for kvinner som for menn. - Det burde vært en selvfølge, sier leder i Fagforbundet Teater og scene, Henriette Jevnaker.

13.10.2020

Regjeringa avvikler støtte til selvstendige

Regjeringen har besluttet å avslutte kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende fra 1. november. Det er kritisk for de mange som arbeider selvstendig at regjeringen avvikler en ordning som fungerer.

28.09.2020

Frilansere i Fagforbundet teater og scene

Fagforbundet Teater og Scene organiserer frilansere og selvstendig næringsdrivende innenfor scenekunstområdet. Fagforeningsleder Henriette Jevnaker synes det er lærerikt å jobbe med selvstendige og frilansere.

13.05.2020

Lysdesign og fagorganisering

Lysdesign innen dans og teater er et ganske smalt fag. Martin Myrvold lever av det, som selvstendig, men har også valgt å organisere seg i Fagforbundet.

13.05.2020

Gikk fra å være konsulent til å bli fast ansatt

- Jeg var kanskje en av de første som var organisert som selvstendig. Så en annonse fra Fagforbundet om at konsulenter kunne organisere seg og tenkte, «Reberg, i dag kan du få rettigheter. Og så meldte jeg meg inn!»

30.03.2020

Yogalærere kan nå bli medlem i Fagforbundet

Nå tilbyr Fagforbundet medlemskap for selvstendig næringsdrivende yogalærere. Velkommen til fellesskapet!

27.03.2020

Innlegg fra en frilanser: Kulturarbeid satt på vent

Jeg jobber i kulturbransjen, en bransje som nå er hardt rammet av pandemien som herjer. Jeg er både frilanser som scenekunstner og har en deltidsstilling som publikumsvert for å få økonomien til å gå rundt. Ettersom alt jeg jobber med baserer seg på å samle mange mennesker sammen, så ble alt mitt levebrød satt på vent forrige uke.

23.03.2020

Sikrer nødløsninger til frilansere og selvstendig næringsdrivende (vg.no)

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen sier at frilanserne skal få midlertidige nødløsninger, og skal slippe å vente i 17 dager etter bortfall av inntekter, skriver VG. Regjeringen: Åpner for akutt sosialhjelp til frilansere og næringsdrivende Regjeringen åpner for at frilansere og selvstendig næringsdrivende kan få akutt økonomisk sosialhjelp fra NAV, uten vanlig behovsprøving. Det skriver finansminister Jan Tore Sanner (H) i et brev til Stortinget tirsdag ettermiddag.

Selvstendige næringsdrivende og frilansere får koronakompensasjon

Stortinget har vedtatt en rekke midlertidige ordninger for å hjelpe selvstendig næringsdrivende og frilansere som opplever bortfall av inntekt på grunn av korona-situasjonen.

Korona – rettigheter til frilansere og selvstendige næringsdrivende

LO har fått mange spørsmål om sykepenger, dagpenger og omsorgspenger fra gruppen med frilansere og selvstendig næringsdrivende i forbindelse med korona-situasjonen. Her er svar på de vanligste spørsmålene.

14.03.2020

Ansatt eller selvstendig næringsdrivende? Organisering i den nye plattformøkonomien

LO Selvstendig og LOs pådrivergruppe inviterer til gratis formiddagstreff 27. februar. Vi får møte den britiske fagforeningsaktivisten og Uber-sjåføren Yaseen Aslam. Han var en av sjåførene som for et par år siden saksøkte Uber med påstand om å bli betraktet som arbeider fremfor selvstendig næringsdrivende.

17.02.2020

Gratis frokostmøte om frilansere og selvstendig næringsdrivendes levevilkår

LO Selvstendig inviterer til frokostmøte om frilansere og selvstendig næringsdrivendes levevilkår, 7. november kl. 0830-0930. Medieforsker Anders Graver Knudsen legger fram Frilanserundersøkelsen 2019: Høy trivsel – usikre kår.

25.10.2019

Gratis frokostmøte om plattformøkonomi

De siste årene har det dukket opp en rekke digitale plattformer i arbeidslivet, både nettsider og apper. Her kan folk bestille tjenester de har behov for; mat, renhold, barnevakt eller omsorgstjenester. Vi tar debatten: Bør vi være bekymret for at plattformøkonomi bidrar til å skape en underklasse av arbeidsfolk? På hvilken måte utfordrer plattformøkonomien det organiserte arbeidslivet? Hvordan møter LO det nye arbeidslivet?

16.09.2019

Forslag til lov om offentlige organers ansvar for bruk av tolk

Fagforbundets høringssvar til ny lov om offentlige organers ansvar for bruk av tolk.

12.06.2019