Til hovedinnhold

Nyheter

(Illustrasjon/Fagforbundet)

Fagforbundet støtter krav om fagbrev i hudpleie

Fagforbundet støtter Norske Frisørers- og velværebedrifters foreining (NFVB) i at det bør etableres fagbrev i hudpleie og at faget bytter navn til hudterapi.

prosjekt-fagbrevhudpleie-logo

Et løft for hudpleiefaget

Et fagbrev for hudpleiere kan endelig bli en realitet! Fagforbundet og Norske Frisører og Velværebedrifters forening (NFVB) har etablert “Prosjekt fagbrev hudpleie”. Målet er å sende inn en søknad om endring av utdanningsmodell.

På bildet; Line Tollefsen, Berit J. Kristensen og Britt Jensen

Nytt faglig tilbud fra Yrkesseksjon helse og sosial: podkasten Fagprat

Sjekk ut det splitter nye faglige tilbudet fra Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, podkasten Fagprat.

Oppsigelse av medlemskap i den internasjonale hudpleieorganisasjonen Cidesco

Fagforbundet fusjonerte med Norske Kosmetologers og Hudterapeuters Forbund (NKHF) i 2014. Medlemskap i den internasjonale hudpleieorganisasjonen Cidesco har siden den tid vært videreført. Dette er nå sagt opp..

SA OPP: Joslin Zeito sa opp jobben på salongen Wax on Wax off fordi hun er kritisk til arbeidsforholdene og kontraktene der hun risikerte lønnstrekk. Eller krav om opp mot 250.000 kr om hun sa opp og ikke sa ifra om hvor hun skulle jobbe etterpå.

Unge kvinner blir grovt utnyttet i skjønnhetsbransjen

– Elendige og ulovlige arbeidsforhold. Unge kvinner blir grovt utnyttet. Vi ser bare toppen av isfjellet, varsler tillitsvalgt om forholdene i en voksende skjønnhetsbransje, skriver Fagbladet.

Bidrar til å utvikle nye kompetansemål for VG3

Arbeidsplassene våre er i stadig utvikling. Kravene og behovene endrer seg i takt med samfunnet forøvrig og det er jevnlig behov for å evaluere og sjekke at utdanningene gir den kompetansen som trengs for å utøve disse viktige yrkene på en god og forsvarlig måte.

02

Nordisk samarbeid om hudpleiebransjen

Visste du at Island er det eneste landet i Norden der myndighetene har autorisert hudpleieyrket på lik linje som annen helsepersonell utdannet i den den videregående skolen?

Omtale av nye hudpleiebøker

Nye og oppdaterte bøker i hudpleiefaget har lenge vært etterlyst. Nå har det endelig kommet tre nye, flotte bøker til bruk i videregående skole. Dette er gode nyheter for alle som er interessert i hudpleie!

På husketur i barnehagen

Medlemskap i Fagforbundet for deg som går på hudpleieskole

NKHF i Fagforbundet var på besøk hos Borg videregående skole i Sarpsborg. Der møtte vi engasjerte lærere og elever som er veldig opptatt av faget hudpleie.

Endelig nye lærebøker i hudpleie

Nå er endelig de nye bøkene for hudpleieutdanningen i salg!

Stand i Arendal under Hovefestivalen

NKHF i Fagforbundet provoserte på læreseminaret for hudpleie i Arendal

Årlig arrangeres det seminar for alle som underviser på hudpleielinja ved videregående skoler i Norge. Sam videregående Skole i Arendal inviterte til årets seminar som ble en svært vellykket opplevelse for deltakerne fra flere fylker.

Stand i Arendal under Hovefestivalen

Hvordan kan hudpleiere få beskyttet autorisert tittel?

Det er forskjell mellom begrepene beskyttet tittel og autorisasjon selv om autorisasjon ofte forbindes med et yrke som har en beskyttet tittel. Men slik er det ikke alltid, for eksempel kan alle om tilbyr tolketjenester bruke yrkestittelen tolk selv om ikke alle tolker er autoriserte.

Hudpleie i Møre og Romsdal

NKHF i Fagforbundet var på skolebesøk til Borgund videregående skole og informerte om elevmedlemskapet vi tilbyr alle som tar hudpleieutdanning.

Møt forbundets nyeste medlemmer (fagbladet.no)

Hudterapeutene er blitt en del av den norske modellen.

Vellykket messe

NKHF i Fagforbundet deltok med egen stand på Health & Beauty-messen på Lillestrøm i helgen.

Vegard Granaune, Kjersti Hafsås Svensli og Tor Andreas Skagseth

Fagforbundet på Health & Beauty

NKHF i Fagforbundet deltar selvsagt med egen stand på Health & Beauty-messen på Lillestrøm 12. og 13. februar.

Takk for i år!

NKHF har vært gjennom en stor omstilling i 2015 og ser frem til å bygge videre på det nyetablerte arbeidet med hudpleie i Fagforbundet.

Møte i Faggruppen

Faggruppe for hudpleie i Fagforbundet hadde mandag 12. oktober et møte for å jobbe videre med sakene som opptar medlemmene.

Vellykket informasjonsmøte for hudpleie

NKHF i Fagforbundet arrangerte i begynnelsen av september et åpent informasjonsmøte for hudpleiebransjen i Fagforbundets lokaler i Oslo. Det ble et nyttig møte med mange spørsmål, og en kickstart på arbeidet videre for faggruppen.

Åpent informasjonmøte for deg som jobber med hudpleie

Tirsdag 8. september inviterer Norske Kosmetologer og Hudterapeuters Forbund tilsluttet Fagforbundet til Åpent informasjonsmøte i Oslo for deg som jobber med hudpleie.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?