Nyheter

Hvorfor er fokus på HMS viktig for frisører?

Frisører er en gruppe yrkesutøvere med en relativt kort gjennomsnittlig yrkeskarriere. Hva er så årsaken til det? Er det lønnsforholdene, utfordringer med arbeidsmiljøet eller åpningstidene til salongene? Eller er det kjemikaliene vi jobber med, eller den fysiske belastninga?

13.12.2017

Placebo - grønn lykke

Placebo Stavanger ble sertifisert som Grønn Salong i mars, sammen med Zenz Stavanger. Dette er de to første salongene med denne sertifiseringen i Norge, og de ser gjerne at flere følger etter. Vi fikk slått av en prat med jentene på Placebo om hvorfor de velger å drive grønt.

05.05.2017

Verneombud - arbeidsmiljøets fanebærer

Har dere verneombud på salongen? I følge Arbeidsmiljølovens §6.1 skal det velges verneombud ved enhver virksomhet som går inn under loven. Det vil det si for alle salonger som har ansatte. Dersom salongen har 10 ansatte eller flere er det obligatorisk å ha verneombud. Har salongen færre enn 10 ansatte kan arbeidsgiver og ansatte bli enige om å ikke ha verneombud, det må da inngås skriftlig avtale om en annen ordning.

04.05.2017

En katastrofe av et konserverings-middel!

Etter all kontroversen rundt bruk av parabener har det svært allergifremkallende konserveringsmiddelet Methylisothiazolinone (MI) overtatt som den foretrukne konserveringen i mange produkter vi frisører bruker daglig. Dette har nærmest ført til en epidemi av allergiutbrudd i Europa.

03.03.2017