Til hovedinnhold

Nyheter

Ny faktabok om arbeidsmiljø og helse

Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) ved avdelingen for Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse (NOA) lanserte onsdag 6.juni sin nye faktabok for 2018. Fagforbundet Frisørenes Fagforening var til stede, spente på utviklingen siden forrige faktabok i 2015.

Strengere reguleringer for bruk av MI

EU besluttet for få dager siden at produkter som inneholder det svært allergifremkallende stoffet MI (Methylisothiazolinone) fremover skal merkes som allergifremkallende selv om de «kun» inneholder små mengder av stoffet

STAMI-rapport: skulderbelastning hos frisører

Muskel- og skjelettplager er en viktig årsak til at frisører slutter i sitt yrke, og tiltak som kan redusere ensidig arbeid er kjærkomment. Føning av kundens hår er en arbeidsoppgave som mange frisører opplever som belastende. I 2016 ble det lansert en ny type hårføner som skulle bidra til at frisøren kunne holde armen mer avslappet. I et prosjekt ved STAMI er denne nye føneren sammenliknet med tradisjonelle hårfønere.

Placebo - grønn lykke

Placebo Stavanger ble sertifisert som Grønn Salong i mars, sammen med Zenz Stavanger. Dette er de to første salongene med denne sertifiseringen i Norge, og de ser gjerne at flere følger etter. Vi fikk slått av en prat med jentene på Placebo om hvorfor de velger å drive grønt.

Velferdsarbeiderne

Om å snakke ned eller snakke fram frisørfaget

Forrige uke skrev vi artikkel om, og delte UNI Europas kampanje for å bedre frisørers helse. Dere har delt, likt og kommentert, og forhåpentligvis har mange signert kampanjen Not Better på notbetter.eu. Så for noen dager siden kom kommentarene jeg visste ville komme, og som jeg har venta på.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?