ArticleListPage index

Podkast om hørselshemming

Sjansen er stor for at du kjenner noen som har et hørselsproblem. Hvilke utfordringer kan hørselshemming føre med seg? Og hvordan kan du bidra til å gjøre hverdagen litt lettere for en som hører dårlig? Podkasten Fagprat gir deg noen tips!

22.06.2021

Markering av dagen for personlig assistenter

15. juni markerer Fagforbundet Vestland og Fagforbundet Viken dagen for personlige assistenter. Både medlemmer og ikke-medlemmer inviteres til digital yrkesfaglig dag. Påmeldingsfrist er 9.juni.

25.05.2021

Helsefremmende tips i podkasten Fagprat

Har du mistet gode treningsvaner og spist mye usunn mat det siste året? Naprapat Monica Aschim gir noen gode tips til hvordan du kan gjenvinne kontrollen, og gi deg selv positive "dytt" til å ta riktige og helsefremmende valg i hverdagen.

25.03.2021

Nettkurs om smitteforebyggende renhold

Hva betyr smitteforebyggende renhold? Hvordan kan du sikre både deg selv og omgivelsene mot smitte? Ta dette korte, gratis kurset fra Fagforbundet!

14.04.2020

Nettkurs om smitteforebyggende renhold

14.04.2020

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

26.03.2020

Viktig informasjon til personlig assistenter i BPA-ordningen!

Folkehelseinstituttet definerer BPA som helsepersonell, og denne yrkesgruppen skal derfor testes ved akutt luftveisinfeksjon.

Nytt faglig tilbud fra Yrkesseksjon helse og sosial: podkasten Fagprat

Sjekk ut det splitter nye faglige tilbudet fra Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, podkasten Fagprat.

20.02.2020

BPA-assistenter: Gode arbeidsforhold gir god rekruttering

En tariffavtale er avgjørende for at flere vil jobbe som BPA-assistenter, ifølge Fagforbundets Hermann Albert.

15.01.2020

Lager nettverk for personlige assistenter

Fagforbundet ønsker å lage et eget nettverk for personlige assistenter i BPA-ordningen. Har du lyst til å bidra?

11.12.2019

Fagforbundet beklager manglende representasjon i BPA-utvalg

Fagforbundet reagerer kraftig på at representanter fra ansattes organisasjoner ikke er gitt plass i utvalg for å vurdere BPAordningen. Fagforbundet beklager at ikke Helse- og omsorgsdepartementet ser de fordeler og de ressurser som ligger i å ta med alle parter i et slikt utvalgsarbeid.

24.10.2019

Feirer tariffavtale for BPA-assistenter

Brukerstyrte personlige assistenter (BPA) har fått sin første nasjonale tariffavtale med en hovedorganisasjon i dag. Det er grunn til feiring. Fagforbundet forhandlet seg fram til en avtale med Virke.

10.10.2019

Konferanse: Møte med aggresjon

Hold av 19. - 20. mars! Fagforbundet arrangerer en spennende konferanse om vold, aggresjon og sekundærtraumatisering i Oslo.

24.09.2019

Nettverkssamling for ansatte i BPA-ordningen i Oslo

Yrkesseksjon Helse og Sosial inviterer til en kveld med faglig påfyll og faglige diskusjoner for ansatte i BPA-ordningen 12. mars.

14.02.2019

Personlig assistent og kompetanse

Personlig assistent er en yrkesgruppe som er i utvikling i Norge. Stadig flere gir praktisk bistand i hverdagen. Et par ekstra hender som kan hjelpe til med det en av forskjellige årsaker ikke klarer selv.

04.02.2019

Verdighets-konferansen - Kreativ Omsorg 2019

I mars 2019 smelter de to tradisjonsrike konferansene Verdighetskonferansen og Kreativ Omsorg igjen sammen på en felles arena i Oslo. Fagforbundet og Verdighetsenteret er arrangører, mens en rekke organisasjoner blir med som samarbeidspartnere. Dette blir vårens nasjonale faglige og sosiale møteplass!

12.11.2018

Kommunalansattes Nordiske Samarbeids konferanse om Brukerstyrt Personlig Assistanse

"Arbeidet som personlig assistent er ofte ensomt og mange savnet nettverk og arbeidskollegaer å diskutere arbeidet med."

12.11.2018

Hjerneslagskampanjen Prate, Smile, Løfte

Fredag 26. oktober inviterte Helsedirektoratet til et møte for å diskutere videreføringen av Prate, Smile, Løfte-kampanjen som en nasjonal dugnad.

07.11.2018

– Et tafatt statsbudsjett for mennesker med utviklingshemning

Tre av fire mennesker med utviklingshemning ønsker seg jobb. Regjeringens forslag til budsjett for neste år gjør det ikke nødvendigvis enklere for dem å komme ut i arbeidslivet.

10.10.2018

Folk vil være sjef i eget liv (Dagsavisen)

Å ta Brukerstyrt personlig assistanse ut av helse- og omsorgsloven kan slå feil ut. Kronikk v/ Hege Weimand Larsen, Drude Berentsen og Marianne Skattum

14.06.2018