Aktuelt - BPA

Fagforbundet på stand for likestilling for funksjonshemmede

I forbindelse med den årlige Independent living festivalen 2022, står Fagforbundets Edita Khawaja på stand for å verve medlemmer. - Det er en yrkesgruppe som vi ikke treffer på arbeidsplassbesøk og er glade for å møte her, sier Kurt Rønning, nestleder i Yrkesseksjon helse og sosial

Fagforbundets svar på høringen om BPA-ordningen

I desember 2021 leverte BPA-utvalget sin offentlige utredning om BPA-ordningen. Utredningen ble sendt på høring, og Fagforbundet har kommet med sitt innspill. - Det er viktig å få frem arbeidstakerperspektivet, sier Kurt Rønning, nestleder i Yrkesseksjon helse og sosial.

Webinar: Barn og unges digitale oppvekst

Fagforbundets Yrkesseksjon helse og sosial og Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst har gleden av å ønske deg velkommen til webinar om barn og unges digitale oppvekst.

Fagseminar om rettigheter, plikter og muligheter i BPA-yrket

Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet inviterer personlige assistenter til digitalt fagseminar om rettigheter, plikter og muligheter i BPA-yrket 14. desember.

Bli med på digital BPA-kafé 7. desember, 2021

Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet inviterer deg som er personlig assistent til digital BPA-kafé 7. desember!

Podkast: Hør hele CRPD-skolen

Ulobas podkast Selvsagt har publisert femte og siste del av CRPD-skolen. De fem episodene gir et godt grunnlag for å følge med på, og mene noe om, en viktig politisk sak denne stortingsperioden: inkorporering av FN-konvensjonen for funksjonshemmedes rettigheter.

Podkast om hørselshemming

Sjansen er stor for at du kjenner noen som har et hørselsproblem. Hvilke utfordringer kan hørselshemming føre med seg? Og hvordan kan du bidra til å gjøre hverdagen litt lettere for en som hører dårlig? Podkasten Fagprat gir deg noen tips!

Markering av dagen for personlig assistenter

15. juni markerer Fagforbundet Vestland og Fagforbundet Viken dagen for personlige assistenter. Både medlemmer og ikke-medlemmer inviteres til digital yrkesfaglig dag. Påmeldingsfrist er 9.juni.

Helsefremmende tips i podkasten Fagprat

Har du mistet gode treningsvaner og spist mye usunn mat det siste året? Naprapat Monica Aschim gir noen gode tips til hvordan du kan gjenvinne kontrollen, og gi deg selv positive "dytt" til å ta riktige og helsefremmende valg i hverdagen.

Nettkurs om smitteforebyggende renhold

Hva betyr smitteforebyggende renhold? Hvordan kan du sikre både deg selv og omgivelsene mot smitte? Ta dette korte, gratis kurset fra Fagforbundet!

Nettkurs om smitteforebyggende renhold

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

Viktig informasjon til personlig assistenter i BPA-ordningen!

Folkehelseinstituttet definerer BPA som helsepersonell, og denne yrkesgruppen skal derfor testes ved akutt luftveisinfeksjon.

Nytt faglig tilbud fra Yrkesseksjon helse og sosial: podkasten Fagprat

Sjekk ut det splitter nye faglige tilbudet fra Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, podkasten Fagprat.

BPA-assistenter: Gode arbeidsforhold gir god rekruttering

En tariffavtale er avgjørende for at flere vil jobbe som BPA-assistenter, ifølge Fagforbundets Hermann Albert.

Lager nettverk for personlige assistenter

Fagforbundet ønsker å lage et eget nettverk for personlige assistenter i BPA-ordningen. Har du lyst til å bidra?

Fagforbundet beklager manglende representasjon i BPA-utvalg

Fagforbundet reagerer kraftig på at representanter fra ansattes organisasjoner ikke er gitt plass i utvalg for å vurdere BPAordningen. Fagforbundet beklager at ikke Helse- og omsorgsdepartementet ser de fordeler og de ressurser som ligger i å ta med alle parter i et slikt utvalgsarbeid.

Feirer tariffavtale for BPA-assistenter

Brukerstyrte personlige assistenter (BPA) har fått sin første nasjonale tariffavtale med en hovedorganisasjon i dag. Det er grunn til feiring. Fagforbundet forhandlet seg fram til en avtale med Virke.

Konferanse: Møte med aggresjon

Hold av 19. - 20. mars! Fagforbundet arrangerer en spennende konferanse om vold, aggresjon og sekundærtraumatisering i Oslo.

Nettverkssamling for ansatte i BPA-ordningen i Oslo

Yrkesseksjon Helse og Sosial inviterer til en kveld med faglig påfyll og faglige diskusjoner for ansatte i BPA-ordningen 12. mars.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?