Nyheter

Ligger det løsninger i det ufargede barneblikket?

Er det slik at vi, gjennom å tilrettelegge for bedre læringsmiljø og øke barns kompetanse, kan nå målet om en bærekraftig jordklode i fremtiden?, spør pedagogisk leder i Ilabekken barnehager, Ståle Skagen i sin fagartikkel til Barnehagedagen 2021.

Mandag, 1. Februar 2021

Oppvarming til barnehagedagen med nettseminar

Som en oppvarming til Barnehagedagen inviterer vi alle barnehageansatte og andre interessert til et nettseminar 1.mars. Her vil du blant annet få møte både forskere og en barnehagelærer som kan gi inspirasjon i videre arbeid med klima og miljø.

Fredag, 15. Januar 2021

Barnehagedagen 2020: «Ulike sammen»

10. mars arrangeres Barnehagedagen 2020. Denne gangen vil vi synliggjøre hva tilhørighet betyr for kvaliteten i barnehagen.

Torsdag, 10. Oktober 2019

Kongsvinger samarbeider smart om Barnehagedagen

Når du deler fagforeningskontor med Utdanningsforbundet og den videregående skola med barne-og ungdomsarbeiderlinja er nærmeste nabo, er det et fantastisk utgangspunkt når den årlige Barnehagedagen skal markeres.

Fredag, 15. Mars 2019

Barnehagedagen 12. mars: - Vi må følge barnas spor

- Kan vi lage regnbuesmoothie? Spørsmålet fra Kornelia på avdeling Knotten i Maurtuva barnehage fikk personalet og de andre barna til å undre seg. For hva var regnbuesmoothie? De gikk i gang med å undersøke.

Tirsdag, 12. Mars 2019

Små barns undring – en ressurs i hverdagen

For at små barns undring skal bringe dem videre i deres utvikling, trenger de å få utforske sin verden sammen med engasjerte voksne som deler sin kunnskap med dem og som støtter dem til stadig å få til og forstå mer, skriver May-Britt Drugli, professor i pedagogikk.

Onsdag, 20. Februar 2019

Den døde vepsens oppstandelse

"Birgitteeee!! Kom og see! Se hva jeg fant!". Fireåringen kommer løpende mot meg og gestikulerer iherdig. Jeg følger etter ham og blir nok en gang forbløffet over barns blikk for detaljer. Der, innimellom gress, blader og jord, har fireåringen fått øye på en veps som ligger helt stille.

Fredag, 15. Februar 2019

Hurra for alle nysgjerrigperer!

Vi bør juble over alle de flotte, nysgjerrige barna i barnehagen. Professor i barnehagepedagogikk, Anne Greve, skriver om ivaretakelse av barns nysgjerrighet i barnehagen.

Fredag, 25. Januar 2019

Datoen er satt for Barnehagedagen 2019

Hold av 12. mars 2019, da er det tid for å markere den nasjonale Barnehagedagen. Tema er ikke bestemt ennå - har du forslag?

Mandag, 1. Oktober 2018

Barnehagedagen 2018

I 2018 arrangeres Barnehagedagen over hele landet, tirsdag 13. mars. Tema er barnehagens arbeid med kunst, kultur og kreativitet, med slagordet: «La meg skape!».

Onsdag, 15. November 2017

Barnehagedagen 2018: La meg skape!

I 2018 arrangeres Barnehagedagen over hele landet, tirsdag 13. mars. Tema er barnehagens arbeid med kunst, kultur og kreativitet, med slagordet: «La meg skape!»

Tirsdag, 14. November 2017

Barnehagedagen: Barn er best på lek!

I dag har barn over hele landet vist fram barnehagen sin og gitt oss leketips. Kværnerdalen barnehage fikk besøk av ordfører Marianne Borgen.

Tirsdag, 14. Mars 2017