Til hovedinnhold

Nyheter

Vant over omsorgsgigant: Kan ta 60 ukers ferie

Det lønner seg å være fagorganisert. Omsorgsarbeider Eirik Reberg avviser at det er som å vinne i lotto: - Jeg har ærlig tjent hver smitt og smule. Se hele reportasjen på dagbladet.no.

Viktig og riktig seier: Forbundsadvokat i Fagforbundet, Kjetil Edvardsen, mener avgjørelsen må føre til en radikal omlegging i den private omsorgsbransjen.

Brakseier for Fagforbundets medlemmer i Stendi-saken i lagmannsretten

Borgarting lagmannsrett har gitt de 22 omsorgsarbeiderne i Stendi medhold i at de hele tiden har vært arbeidstakere, til tross for at de har blitt behandlet som selvstendige næringsdrivende (oppdragstakere). Nå får omsorgsarbeiderne etterbetalt millioner fra velferdsselskapet.

Både rådgiver Trude Stavheim og advokat Kjetil Edvardsen må innrømme at rettssaken har tatt på.

Kommentaren fra Nettavisen-redaktør om Stendi-rettssaken kan ikke stå uimotsagt

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum kommenterer ankesaken mot Stendi 26. januar. Kommentaren inneholder en rekke påstander som ikke kan stå uimotsagt. Ankesaken i Borgarting lagmannsrett omfatter 22 medlemmer av Fagforbundet som har gått til massesøksmål for å bli definert som arbeidstakere, ikke konsulenter uten rettigheter.

Fagforbundets team i rettssalen, t.v. rådgiver Trude Stavheim, advokatene Morten Mønnich og Kjetil Edvardsen.

Fagforbundet anker Stendi-dommen

Fagforbundet støtter omsorgsarbeiderne som vil anke Stendi-dommen til Borgarting lagmannsrett.

Skuffet over sprikende Aleris/Stendi-dom: advokat Kjetil Edvardsen.

Sprikende og skuffende dom i Aleris/Stendi-saken

– Denne dommen er nedslående. Jeg er veldig skuffet over at tingretten har kommet fram til at ikke alle disse omsorgsarbeiderne er omfattet av vernet i arbeidsmiljøloven. Dessuten mener jeg det er feil fortolkning av loven, sier advokat Kjetil Edvardsen.

Oslo tingrett

Sterk støtte i befolkningen til Aleris-saksøkerne før dommen faller

En fersk Sentio-undersøkelse viser at åtte av ti mener de som jobber i privat omsorg bør være ansatt, ikke innleid. – Jeg er virkelig glad over at omsorgsarbeiderne som har gått til rettssak mot Stendi/Aleris har så massiv støtte i folket, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

Søksmålene hoper seg opp

VOKSER: Dommen i Aleris-saken er rett rundt hjørnet. Samtidig har det kommet tre andre massesøksmål mot omsorgsgiganten Stendi (tidl. Aleris) skriver Klassekampen.

Tror på seier: saksøkernes advokater i Aleris-saken Kjetil Edvardsen og Morten Mønnich.

Tror på seier i Aleris-saken

– Det er ikke hvis vi vinner, men når vi vinner, sier en selvsikker Kjetil Edvardsen, saksøkernes advokat i Aleris-saken. Han mener Arbeidstilsynet bør legges ned hvis de ikke går inn i slike saker.

Fauzia Hussain, ungdomstillitsvalgt i Oslo og leder av foreninga Plan- og bygningsetaten

May the force be with you: Dramaet i rettssal 383

"En spesielt grotesk side ved arbeidsforholdene som er dokumentert i Aleris-saken, er at de ansatte blir kalt konsulenter. Tittelen er en eneste stor løgnaktig forskjønning som har til hensikt å tildekke det reelle utbyttingsforholdet", skriver Bjørgulv Braanen i Klassekampen om Aleris-saken som Fagforbundet kjører på vegne av 24 omsorgsarbeidere.

Samboeren i fødselsdrama: – Sjefen min viste ingen medfølelse

NØTTERØY (VG) Oskar Wilhelmsen og Heidi Markussen opplevde drama på fødestuen da legene kjempet for livet til deres for tidlig fødte datter. – Sjefen min viste ingen medfølelse og krevde at jeg skulle fikse en vakt den helgen, sier Wilhelmsen.

«Vi jobbet oss i hjel»

Hva er en omsorgsarbeider egentlig verdt?, spør Dagsavisens kommentator Bente Rognan Gravklev.

Rettssaken mot Aleris: Trepartssamarbeidet står på spill

Advokat Kjetil Edvardsen mener selve bærebjelken i trepartssamarbeidet i norsk arbeidsliv står på spill. – Det Aleris driver med er grov arbeidslivskriminalitet. Dette er lovbrudd som begås grovt uaktsomt, kanskje forsettlig, sa advokaten under rettssakens åpning mandag.

Aleris-rettssaken: – Vi er rettsløse som oppdragstakere

Kim Pilgaard jobbet for Aleris på halvårskontrakter uten tariffavtale : – Vi er rettsløse som oppdragstakere, sier han.

Den nye Aleris-eieren får tidenes arbeidsrettssak i fanget

Samtidig som vitner, advokater og konsernledelse barker sammen i retten, så opphører det saksøkte selskapet Aleris Ungplan & BOI å eksistere. Salget til svenske Ambea gjennomføres i disse dager.

beskrivende felt

Aleris setter arbeidsmiljøloven på spill

En av årets viktigste saker for Fagforbundet starter i Oslo Tingrett 14. januar. 24 av våre medlemmer har gått til massesøksmål mot den private omsorgstilbyderen Aleris Ungplan BOI for retten til å være arbeidstakere, med den beskyttelsen som følger med.

Fagforbundets leder, Mette Nord på verdenskongressen for offentlig ansatte. Denne gang i Geneve.

– Kommunene er blitt en gullgruve for internasjonale spekulanter

– Jeg er overrasket over hvor mye norske kommuner bruker på å kjøpe helse- og velferdstjenester. Tallene viser at internasjonale spekulanter har fått et stadig sterkere grep om vår felles velferd, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Aleris-avsløringer sjokkerte de tillitsvalgte

Det er en ære å være tillitsvalgte for denne flotte, tøffe gjengen. Trude Stavheim og Ivar Romundstad snakker om de 26 medlemmene som har saksøkt Aleris Ungplan og BOI.

Administrerende direktør Erik Sandøy i Aleris Omsorg Norge.

Oslo betalte Aleris 12,4 millioner for å ta vare på narkoman kvinne

Oslo-bydel betalte Aleris 5600 kroner døgnet i seks år for å ha omsorg for en narkoman kvinne. Ansatte har varslet om at de opplevde å bidra til lovbrudd da de måtte kjøre henne til sentrum hvor hun kjøpte narkotika, skriver VG.

Kommersielle Aleris og Unicare får ikke fornyet kontrakt på tre Oslo-sykehjem

Det mener Siri Follerås og Fredrik Olstad i Fagforbundet Pleie og Omsorg i Oslo er den desidert beste løsningen for de ansatte.

pdf.gif

Aleris-sjef Erik Sandøy bør gå, skriver Elin Ørjasæter

Dersom Aleris skal fortsette å tilby heldøgnsomsorg til psykisk syke og utviklingshemmede i kommunene, må de rydde opp. Sjefen Erik Sandøy er ikke rette mann til ryddejobben, skriver Ørjasæter i et debattinnlegg i Aftenposten.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?