Til hovedinnhold

Fire i farta

Våren er travel for de tillitsvalgte. Hvilke saker er det som fyller arbeidsdagen?

Ola Erik Blæsterdalen: Lyssetter scene og fagforening

Han har lang erfaring som tekniker på fagfeltene lys, lyd, scene og video, og som inspisient. Foreningas fellestillitsvalgt er med andre ord svært god å ha med på laget, spesielt i en arbeidskonflikt. I streik er det avgjørende å synliggjøre folkene og budskapene for å komme seirende ut.

Fikk medhold om virksomhetsoverdragelse

Link AS må betale 18 tidligere ansatte ved Nasjonalt Ankomstsenter i Råde nær ni millioner kroner i erstatninger og saksomkostninger etter at de mistet jobben da selskapet overtok driften fra Hero Norge AS i fjor.

Fagforbundet Trondheim vil sette publikumsrekord

12. juni blir det storoppgjør mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal stadion. Rosenborg Ballklubb Kvinner ønsket seg publikumsrekord, så da lovte likeså godt leder i Fagforbundet Trondheim Mats Monsen 1 000 fagforeningsmedlemmer på kamp.

LO-kongressen: Storrengjøringa i arbeidslivet må fortsette

Mandag 30. mai samles 315 delegater fra ulike forbund og fylker til LO-kongressen hvor den politiske kursen for fagbevegelsen de neste årene skal stakes ut. – For Fagforbundet er det viktigste at vanlige folk får en trygg arbeidshverdag, at klimagassutslippene kuttes og at forskjellene reduseres, sier Mette Nord.

Ny kurs i barnehagepolitikken

Norsk barnehagepolitikk er på mange måter en suksesshistorie. Siden barnehageforliket i 2003 har vi fått på plass 5500 barnehager over hele landet. I dag går ni av ti barn i barnehage. Og barnehagen er avgjørende for likestilling, høy yrkesdeltakelse og for at barn har en hverdag med lek og vennskap.

Ny fagforbundsuke i juni

Midt i tariffkamp og konflikthåndtering må organisasjonen forberede ny fagforbundsuke i juni, i år som tidligere går den av stabelen i uke 25. Med tariffkampanje og stor aktivitet i sosiale medier har Fagforbundet hele våren vært veldig synlig. Det kan videreføres også inn i juni.

Internasjonal spalte - Fagorganisering i de multinasjonale selskapene i USA

Tidligere har vi skrevet om kampen i Amazon for å få tariffavtaler. Det er en interessant tendens i USA til at ansatte i de store multinasjonale selskapene organiserer seg. Men det er vanskelig.

Tillitsvalgt for hverdagsheltene på NAV

– Jeg er stolt over å være tillitsvalgt for de ansatte ved NAV Kristiansund, sier Arne Martinus Volden. Han er både tillitsvalgt og ansatt ved NAV, og kjenner på at han utgjør en forskjell i hverdagen til folk.

Stendi - Landsdekkende prosjekt for å styrke klubbene

– Dere kan bare si at Elsa har sagt det! Foredragsholder fra Kompetansesenter Vestland, Elsa Benjaminsen, er trygg på sin tolkning av de viktigste kriteriene i en nedbemanningsprosess. Hun holdt flere innledninger for tillitsvalgte i Stendi AS og Stendi Heimta, som samlet seg fysisk for første gang siden pandemien brøt ut.

Ungdommens valgte delegater til landsmøtet

På sin leder- og nestledersamling på Utøya i april, valgte Fagforbundet Ung sine delegater til Fagforbundets landsmøte.

Siden sist

Nytt om navn

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?