Til hovedinnhold

Nyheter

Illustrasjon: Trude Tjensvold

Medleverturnus: Fagforbundet tapte i Arbeidsretten

LO og Fagforbundet fikk ikke medhold i at medleverturnus er tariffstridig. Ansatte i Human Care AS og Olivia Solhaugen AS jobber i snitt opp mot 60 timer i uka, langt utover arbeidsmiljølovens grenser.

Dr Susan Power, Head of Legal Research and Advocacy i menneskerettighetsorganisasjonen Al-Haq

Tida renner ut for palestinske menneskerettsorganisasjoner

Hvordan ville vi reagert hvis regjeringen hadde forbudt Røde Kors eller Kirkens Nødhjelp og stemplet dem som illegale terror-organisasjoner? Dette er situasjonen for Al-Haq og 5 andre palestinske menneskerettsorganisasjoner.

Notis: Enighet i i Spekter

Skjærgårstjener: Nestleder i Fagforbundet, Sissel Skoghaug, får låne roret av Jan Olav Johnsen, skipper i skjærgårdstjenesten i Lillesand. Han er opprinnelig båtbygger og lager brygger og tilrettelegger for fri ferdsel for badegjestene som kommer om sommeren.

Ga ledelsen marsjordre om lønn

Nestlederne i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen og Sissel M. Skoghaug fikk klar beskjed om at lønna må opp da de besøkte medlemmer i Ås, Kristiansand og Lillesand tidligere i mars.

Forberedt: Leder av den sentrale konfliktberedskapen, Grethe Sørensen, regner med en travel vår og mange tøffe forhandlinger. Da må alt være på stell i medlemsregisteret.

Tariff 2022: Beredskap i alle ledd

Frontfaget er i havn og startskuddet for oppgjøret for medlemmene i Fagforbundet gikk 6. april. Forberedelsene til en hektisk vår står nå øverst på agendaen. Hovedtariffoppgjør betyr skjerpings i alle ledd i organisasjonen.

Notis: LO Students karriereportal

Kjell-Erik Kallset, kommunikasjonssjef i Fagforbundet.

Heile laget driv lønnskamp  

Når alle opplever at matvarer, straum og bensin blir dyrare, må heile laget få eit godt lønnsoppgjer. Derfor er det så viktig at heile laget av tillitsvalde i Fagforbundet driv lønnskamp.  

Notis: Brannmenn og kreft

Fire i farta

Hva er den viktigste saken for deg på LO-kongressen?

Ingvild Sønsteli Aasen

Ingvild Sønsteli Aasen: Vond ungdomstid

Den nye lederen i Fagforbundet Midt-Gudbrandsdalen ble raskt voksen. Ikke fordi hun ville det selv, men fordi alvorlig sykdom tvang det fram.

Det lønner seg å ikke gi opp: Hovedtillitsvalgt Kine Lorentzen og helsefagarbeider Gunn Evelyn Kristensen fikk kommunen til å snu.

Fikk jobbene tilbake etter to års kamp

I 2020 gjorde dårlig økonomi at Vegårshei kommune valgte å si opp flere helsefagarbeidere. Det kunne ikke hovedtillitsvalgt Kine Lorentzen godta.

God stemning da Mette Nord møtte medlemmer i Porsgrunn. I en fersk undersøkelse oppgir 59 prosent av Fagforbundets medlemmer at de har måttet endre måten de lever på som følge av økte utgifter.

Uaktuelt med et oppgjør som bidrar til økte forskjeller

Mette Nord har vært ute og loddet stemninga før årets lønnsoppgjør, og fått tydelige tilbakemeldinger fra medlemmer som er sterkt påvirket av strømpriser og prisøkning. – Det er helt uaktuelt for oss å godta et oppgjør som bidrar til økte forskjeller ved at enkeltgrupper får store tillegg som tas fra resten av laget, sier Fagforbundets leder.

Amazon Labor Union

Internasjonal spalte: Historisk seier over Amazon

Fagbevegelsen i USA har opplevd tiår etter tiår med tilbakegang.  Nå har imidlertid Amazon-arbeidere i Staten Island oppnådd den viktigste arbeiderseieren i USA siden 1930-tallet.

Faksimile an.no

Uklarhet om koronatillegg

Har en kommune først gått inn på koronaavtalen som gir økte overtidstillegg til ansatte på grunn av pandemien, så gjelder den uansett hvorfor den de vikarierer for er borte fra jobben.

Notis: Lønnsoppgjøret i KS

Notis: Lavtlønnsrapport fra Fafo

Nye regler for hjemmekontor: Dette må du vite

I de siste to årene har rundt 2 millioner mennesker sittet delvis eller helt på hjemmekontor ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det inkluderer tillitsvalgte i hele landet.

Øverst f.v: Elling Erichsen, Andreas Alexander-Sandvold Fosby, Gjøa Kristine Aanderaa, Fredrik Laskerud, Ole Jens Hovda. Nederst f.v: Thore Wiig Andersen, Heinke Foertsch, Audhild Kaarstad, Anne Guro Nesteby Grette.

Fagdag og årsmøte i teoLOgene

Siden sist

Nytt om navn

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?