Nyheter

Fagforbundet Ung med egen kontaktperson for barnebyen

Det sentrale ungdomsutvalget ønsker å øke bevisstheten rundt og engasjementet for Fagforbundet SOS-barneby, og har vedtatt at Fagforbundet Ung skal ha sin egen kontaktperson for barnebyen på lik linje som regionene. Valget falt på nestleder, Jeanette Lea Romslo.

Fagforbundets SOS-barneby: – Vi savner dere!

Det er beskjeden fra Pinto Vunge, leder av Fagforbundets SOS-barneby i Huambo, Angola. På grunn av pandemien er det snart to år siden Fagforbundets barnebykontakter har møtt barna, SOS-mødrene og de andre ansatte i Huambo.

Ny barnebykontakt i Fagforbundet Finnmark

Odd Jørgen Tjønnbekk har tatt over som opplæringsansvarlig og barnebykontakt etter Astrid Hasselberg. Vi takker Astrid for innsatsen og ønsker Odd Jørgen velkommen som entusiast for Fagforbundets SOS-barneby.

Solsikker til fryd og glede

Barnebyens første solsikkekonkurranse er over og vi kan konstatere at det har blitt dyrket solsikker i hager over det ganske land. Takk til alle som har sendt inn bilder.

Ny barnebykontakt i Fagforbundet Rogaland

Vi ønsker Monika Schrøder velkommen som ny barnebykontakt for regionen. Hun tar over vervet etter barnebyentusiasten Synnøve Haugland som har blitt pensjonist. Monika Schrøder har vært aktiv i Fagforbundet siden 2008, og har hatt verv som verneombud, plasstillitsvalgt, yrkesseksjonsleder for kontor og administrasjon, nestleder, leder, kasserer og sekretær i lokalforeningen sin. Hun har vært leder for yrkesseksjon kontor og administrasjon i Fagforbundet Rogaland, og er nå nestleder i forbundsregionen.

Kreativt prosjekt i Fagforbundets SOS-barneby under koronapandemien

Fagforbundet besøker barnebyen i Huambo annet hvert år, men pandemien satt en effektiv stopper for delegasjonen som var planlagt i 2020. 2021 har heller ikke gitt noen muligheter for å få våre jevnlige oppdateringer og møter med de ansatte og barna. Fagforbundet fikk derfor ideen om et fotoprosjekt for et knippe ungdommer for å gi oss inntrykk av hvordan livet i barnebyen er.

Gla’ nyhet fra barnebyen: Ansatte fullvaksinert i juni

Alle ansatte i barnebyen, skolen, barnehagen og lokalsamfunnsprogrammet har mottatt sin første vaksinedose mot Covid-19, og andre dose blir satt i løpet av juni. Dette er svært gode nyheter. Barna i Oslohuset og SOS-mor Mariana har sendt en hilsen til Fagforbundet og ønsker alle en koronafri sommerferie.

Bli med på solsikkekonkurranse

I år har vi tenkt å gjennomføre en konkurranse blant alle faste bidragsytere og Fagforbundets regionskontorer. Bli med på å synliggjøre engasjementet for Fagforbundets SOS-barneby, skape entusiasme gjennom aktiviteter og gjøre noe morsomt sammen. Og dyrker dere mange nok, kan dere selge disse til inntekt for barnebyen i Huambo.

Milla: Barnebyens første sykepleier

I 2012 tok Fagforbundets SOS-barneby imot Milla. Hos SOS-mor Demilda i Østfoldhuset fikk tolvåringen et trygt hjem, omsorg og kjærlighet. På kort tid ble hun storesøster for ni gutter og jenter i sitt nye hjem. Storesøsterrollen har hun taklet bra og hun forteller at hun har et godt forhold til alle søsknene.

Såper og masker i bekjempelse av Covid-19

SOS-barnebyer Angola har fått støtte fra Fagforbundets utviklingsfond for barnebyen i Huambo til å sette i gang Covid-19 tiltak i de tre SOS-barnebyene i tre provinser i Angola og de nærliggende landsbyene.

Flyforsinkelse ga symaskiner til Fagforbundets SOS-barneby

Da Fagforbundets delegasjon besøkte vår SOS-barneby i Huambo, Angola i 2018, ble flyet hjem kraftig forsinket. Det førte til at alle reisende fikk erstatning fra flyselskapet. Disse pengene gikk til å kjøpe inn tolv symaskiner.

Endelig strøm i barnebyen!

Det er stor glede i Fagforbundets SOS-barneby etter 10 års venting på å bli koblet til strømnettet.

Cambiote-skolen

Cambioteskolen drives av Fagforbundets SOS-barneby med støtte fra angolanske myndigheter. Under rektor Aurélio Messele Tchissendes ledelse fortsetter skolen å være en foregangsskole.

Podkast om barnebyen i Angola - 10 år i drift!

Fagforbundet er det eneste fagforbund og organisasjon i verden som har en egen SOS-barneby. Stein Guldbrandsen i Fagforbundet og Hans Emil Ratvik i SOS-barnebyer har begge to fulgt barnebyen fra ide til første spadetak - til 10 år med suksessdrift.

Fagforbundets SOS-barneby sprer kjærlighet

I ti år har i Fagforbundets SOS-barneby spredd kjærlighet til de som mangler det og endret forutsetninger for sårbare familier slik at de har mer overskudd til å gi kjærlighet gode livsvilkår.

Fagforbundet Innlandet hadde høyeste bud av alle

Barnebyauksjonen er over for i høst. Det kom inn 38.5000 kroner og i tillegg ble 5.000 kr donert ettertid. Auksjonen ble gjennomført for å feire at barnebyen er 10 år.

SOS-mødrene er navene i barnebyen

Fagforbundets barneby fyller 10 år og blant alle de som bør hedres for innsatsen de gjør, er de fantastiske SOS-mødrene. Uten dem ville vi ikke hatt noe barneby, og uten dem ville ikke barna ha fått den stabile og forutsigbare omsorgen og tryggheten som alle barn har krav på.

Gi bud i Fagforbundets barneby-auksjon

Kunst, ferieopphold, hengekøye eller hjemmestrikk? Se de flotte tingene du kan by på - til inntekt for Fagforbundets barneby i Angola. Fagforbundet holder digital barnebyauksjon 28. september kl. 12 - 12. oktober 2020 kl. 12.

Barnebyjubileet 2020: Bli med på den store barnebyauksjonen!

Barnebyen er ti år 28. september og vi feirer med auksjon. Ta en titt på auksjonsliste med 17 spennende gjenstander og opplevelser. Det er flotte fotografier av barna i barnebyen, praktbøker, kunst, hotellopphold, nydelig hjemmestrikk og mye, mye mer. Vi åpner opp for bud i tidsrommet 28. september kl. 12.00 til 12. oktober kl. 12.00.

Barneby-direktør Afonso: Skjebnen til disse barna ville vært helt annerledes uten dere

Nasjonaldirektør for SOS barnebyer i Angola, Afonso Castro, har spilt inn en hilsen til Fagforbundet i forbindelse med 10-årsjubileet for barnebyen. Han oppsummerer innsats og resultater gjennom 10 år med barnebyen!