Til hovedinnhold

Nyheter

Kristin Gjerløw er strålende fornøyd med syv nye faste givere til Fagforbundets SOS-barneby i Angola.

Ny barnebykontaktperson for Fagforbundet Østfold

Kristin Gjerløw har tatt over oppgaven som barnebykontakt i Fagforbundet Østfold og kan allerede glede seg over syv nye bidragsytere på representantskapet i nye Østfold i mars. Fra før av har fylket 278 faste givere

Marte Sofie Thorbjørnsen gleder seg til oppgaven som barnebykontakt for Fagforbundet Ung

Ny barnebykontakt for Fagforbundet Ung

Fagforbundet Ung har siden 2021 hatt en egen kontaktperson for Fagforbundets SOS-barneby i Angola. Marte Sofie Thorbjørnsen er klar til å ta fatt på oppgaven etter Vebjørn Stigen som nå er barnebykontakt for Fagforbundet Telemark.

SOS-mor Cristina har blitt pensjonist etter fantastisk innsats i barnebyen.

Medisinstudenten som ble SOS-mor i Rogalandshuset

Fagforbundet Rogaland har fulgt med det såkalte «Rogalandhuset» i barnebyen helt siden åpningen i 2010. SOS-mor Cristina har blitt et kjært ansikt. 14 år etter at Fagforbundet traff henne for første gang, blir hun nå pensjonist. Hun kan se tilbake på mange begivenhetsrike år og stunder med ungene i SOS-huset. Hun har også utvilsomt satt sitt preg på barnebyen da alle de tolv SOS-familiehusene lå samlet.

Toril Herigstad

Ny barnebykontakt for Fagforbundet Rogaland

Torill H. Herigstad tar over som barnebykontakt for Fagforbundet Rogaland. Torill er leder for Yrkesseksjon helse og sosial, og har hatt et langvarig engasjement for barnebyen. Hun har fulgt SOS-mor Cristina og «Rogalandshuset» helt fra starten og er imponert over familiehusene.

SOS-skolen i Huambo har nå 1907 elever.

Fagforbundets SOS-barneby på full fart inn i framtiden

Siden forrige nyhetsbrev har det skjedd store forandringer i Huambo. SOS-barnebyers internasjonale strategi, om å satse i større grad på alternativ omsorg og flytte SOS-familier fra barnebyen og inn i boligstrøk i Huambo by og landsbyene, har gått fortere enn forventet.

Barnabyhe jobber som frivillig i barnebyens lokalsamfunnsprogrammet.

Ære være Barnabyhe!

Fagforbundets SOS-barneby kjennetegnes av gode, stabile ansatte i administrasjonen, familiehusene, barnehagen, skolen og som koordinatorer i lokalsamfunnsprogrammet. I tillegg har barnebyen dyktige og stabile frivillige som er helt avgjørende for at lokalsamfunnsprogrammet skal lykkes. Barnabyhe (55) er en av dem.

Vebjørn Stigen er ny barnebykontakt for Fagforbundet Ung.

Ny barnebykontakt for Fagforbundet Ung

Fagforbundet Ungs leder, Jeanette Lea Romslo, har gitt stafettpinnen som barnebykontakt videre til Vebjørn Stigen. Vebjørn (28) er frikjøpt ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Vestfold og Telemark.

Sølvi Weronica Gullhag er ny barnebykontakt for Fagforbundet Finnmark

Ny barnebykontakt i Fagforbundet Finnmark

Vi ønsker Sølvi Weronika Gullhav velkommen som ny barnebykontakt i Fagforbundet Finnmark. Hun gleder seg til å fortsette det gode arbeidet i fylket.

Marianne Bratsveen er ny barnebykontakt i Fagforbundet Innlandet

Ny barnebykontakt i Fagforbundet Innlandet

Marianne Bratsveen har tatt over vervet som barnebykontakt for Fagforbundet Innlandet etter Alexander Dahl. Marianne er kirketjener og leder yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst.

Barnebyen har fått en ny, ambisiøs leder fra egne rekker: Andresa Loureiro.

Ny leder av Fagforbundets barneby

Andresa Loureiro har ambisiøse planer for barnebyen i Angola. – Min motivasjon for å jobbe for SOS-barnebyer, er å gjøre en forskjell i lokalsamfunnet, sier den nye lederen.

Luis (18) viser stolt fram bakeriet sitt i Huambo, Angola

Hjertelig gjensyn i Angola

Nå går tiden fortere, sier vi når vi blir voksne. Årene flyr, sier vi når vi blir skikkelig voksne. For små barn er fire år en liten evighet. Det er mer enn fire år siden Fagforbundet besøkte barnebyen. En liten evighet.

Angola: Fattigdom i et rikt land

Mange tillitsvalgte i Fagforbundet forbinder Angola først og fremst med barnebyen de har bidratt til å bygge. Landet er også Norges viktigste handelspartner i Afrika. Samtidig som Norge har tjent milliarder av kroner på virksomheter i landet, er mange av innbyggere svært fattige. Da Angolas president var på besøk i Norge i november, fikk det lite oppmerksomhet.

SOS-mor Demilda er den første som blir pensjonist i Fagforbundets barneby.

Barnebyens første pensjonist

Tolv år har gått siden Fagforbundets SOS-barneby i Angola åpnet, og nå har SOS-mor Demilda blitt barnebyens første pensjonist. Demilda søkte stillingen som SOS-mor da hun ble pensjonist som lærer. I søknaden sin fortalte Demilda at hun alltid har jobbet med barn, og hadde mer å gi. Barnebyen har satt stor pris på hennes kompetanse og varme hjerte for barn.

Bli med i barnebyens solsikkekonkurranse

Bli med på barnebyens solsikkekonkurranse

I fjor startet vi vår egen solsikkekonkurranse for å spre glede og engasjement for Fagforbundets SOS-barneby i Angola. I år gjentar vi suksessen. Solsikken er SOS-barnebyers blomst og den symboliserer betydningen av god omsorg. Akkurat som et solsikkefrø trenger næring og solas kjærlighet for å gro og blomstre, trenger barn god omsorg for å utvikle sine iboende evner og bli ressurssterke voksne.

SOS-mor Cristina sammen med ungene i Rogalandhuset

Behovet for å bli elsket har vi med oss hele livet

I Fagforbundets barneby har normaldagen etter pandemien så smått begynt å komme. De fleste restriksjoner er nå opphevet, og dermed så fortsetter prosessen med at flere unge nå skal flytte til ungdomsleiligheter.

Her kan du se videoen om ungdommene i Fagforbundets barneby

Fagforbundets SOS-barneby gir grobunn for framtidsdrømmer

Det er tolv år siden barnebyen tok imot de første barna, og nå har flere av dem flyttet til egne ungdomsleiligheter i Huambo by. Det har vært en gledefylt, spennende og litt skummel prosess for de unge, SOS-mødrene og SOS-administrasjonen.

100.000 kroner til Fagforbundets barneby

Fagforbundet Barn og Oppvekst Oslo har et spesielt varmt hjerte for barnebyen. På hvert årsmøte bevilger foreningen en større sum til barnebyen, og i år ble det hele 100.000 kroner. Det er en imponerende sum, og spesielt med tanke på at foreningen slo på stortromma også i fjor med 110.000 kroner.

Fagforbundet Ung med egen kontaktperson for barnebyen

Det sentrale ungdomsutvalget ønsker å øke bevisstheten rundt og engasjementet for Fagforbundet SOS-barneby, og har vedtatt at Fagforbundet Ung skal ha sin egen kontaktperson for barnebyen på lik linje som regionene. Valget falt på nestleder, Jeanette Lea Romslo.

Barna og SOS-mødrene håper Fagforbundet kan komme å besøke dem snart. På grunn av pandemien er er det to år siden de fikk besøk sist.

Fagforbundets SOS-barneby: – Vi savner dere!

Det er beskjeden fra Pinto Vunge, leder av Fagforbundets SOS-barneby i Huambo, Angola. På grunn av pandemien er det snart to år siden Fagforbundets barnebykontakter har møtt barna, SOS-mødrene og de andre ansatte i Huambo.

Ny barnebykontakt i Fagforbundet Finnmark

Odd Jørgen Tjønnbekk har tatt over som opplæringsansvarlig og barnebykontakt etter Astrid Hasselberg. Vi takker Astrid for innsatsen og ønsker Odd Jørgen velkommen som entusiast for Fagforbundets SOS-barneby.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?