Lønnsoppgjøret utsettes til høsten

Illustrasjonsfoto.

Alle vårens lønnsoppgjør blir utsatt på grunn av korona-krisen. Gjeldende avtaler videreføres til august.

13.03.2020 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 16.03.2020

Fellesforbundet (LO) og Norsk Industri (NHO) er blitt enige om å utsette årets oppgjør. De forhandler i det såkalte frontfaget, som resten av oppgjørene innretter seg etter. Alle andre planlagte lønnsoppgjør fremover, i stat og kommune, blir også utsatt.

Det betyr at gjeldende avtale prolongeres, altså videreføres, til 21. august.

Hvis korona-situasjonen har roet seg før det, vil partene starte opp igjen forhandlingene.

Fagforbundets leder, Mette Nord, mener det var helt riktig å legge lønnsoppgjørene på is til koronasituasjonen har roet seg. (Foto: Birgit Dannenberg / Fagforbundet)

Det eneste riktige i en slik situasjon

- En utsettelse av lønnsoppgjøret er det riktige å gjøre i en slik situasjon. Det viktigste nå er å stille opp for fellesskapet og trygge våre medlemmer mens de gjør den jobben, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.