Til hovedinnhold

Nyheter

kontor - skjerm - IT - illustrasjon - data - datamaskin - veileder - rådgiver - telefon - samtalerAnn-Mari Rønning - veileder

Innflytelse på jobb gjør oss mindre syke

Hvordan kan det legges til rette for at alle opplever å ha innflytelse på jobben? Og hvordan kan man jobbe med balansen mellom krav og innflytelse? Se webinaret fra Arbeidstilsynet her.

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen har gitt nye instrukser til Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet skal bli tøffere i klypa

Arbeids- og inkluderingsdepartementet har instruert Arbeidstilsynet til å slå hardere ned på de kriminelle i arbeidslivet. Men pengene som er bevilget til formålet er for lite for de ekstra oppgavene, mener ansatte. Les saken hos FriFagbevegelse.

Nav-tillitsvalgt Janne Håkonsen får besøk av Fagforbundet-leder Mette Nord.

NAV-tillitsvalt reagerer på lange køar

I løpet av sine 13 år som NAV-ansatt meiner Janne Håkonsen at ho har sett ei stadig forverring i vilkåra for dei som treng hjelp. Håkonsen etterlyser tydeleg politisk handling på både saksbehandlingstidene og prisveksten. – Når vanlege lønsmottakarar må gå på Nav for å dekke rekningane, då er noko riv ruskande gale. Det er ein situasjon som er uhaldbar over tid, seier Mette Nord under eit besøk til NAV Sagene. Les saka hos Fagbladet.

Trond Finstad er leder av Fagforbundets Yrkesseksjon for kontor og administrasjon.

Arbeidstilsynet i gang med landsdekkende NAV-tilsyn

Fagforbundet er fornøyd med at Arbeidstilsynet nå er i gang med landsdekkende tilsyn ved NAV-kontorer. Trond Finstad, leder i Yrkesseksjon kontor og administrasjon, mener det er spesielt viktig at de ser nøye på forebygging av vold og trusler. - Sikkerheten til våre medlemmer på NAV, er vår hovedprioritet.

Karina Zemaityte og Linn Christin Pedersborg

Ung i yrkesseksjon kontor og administrasjon

Landskonferansen for Fagforbundet Ung gikk av stabelen 15-17. november. I løpet av landskonferansen vedtok delegatene Fagforbundet Ungs politikk og prioriteringer for de neste tre årene.

Statsråd Sigbjørn Gjelsvik fikk rapporten fra utvalgsleder John Arne Moen.

Tok i mot rapporten fra personvernkommisjonen - Les rapporten her

Personvernkommisjonen ble oppnevnt i juni 2020 og har utredet den samlede situasjonen for personvernet i Norge, og trukket frem de viktigste utfordringene og utviklingstrekkene. Kommisjonen har blant annet kartlagt personvernutfordringer og konsekvenser, samt foreslått tiltak, innen offentlig forvaltning, justissektoren, skole- og barnehagesektoren og forbrukersektoren.

– Høstens budsjettprosess kommer til å bli en av de tøffeste

Norske kommunetopper advarer om knallharde budsjettrunder etter statsbudsjettet. – Høstens budsjettprosess kommer til å bli en av de tøffeste jeg har vært med på i mine 27 år som kommunedirektør, sier Svein Skisland, leder i Fagforbundet for kommunedirektører og andre toppledere. Les saken fra Fagbladet her.

Frokostmøte

Se diskusjonen om arbeidslivskriminalitet

Gikk du glipp av Fagforbundets frokostmøte om arbeidslivskriminalitet? Ingen fare! Her kan du se opptak av arrangementet.

Møte, kollegaer, jobb, kontor

Se våre faglige tilbud

Fagforbundet tilbyr medlemmene mange ulike yrkesfaglige tilbud. Både konferanser, seminarer, webinarer, videreutdanning og ledertrening. Her finner du en oversikt over hvilke tilbud du kan benytte deg av nå, og litt informasjon om arrangementer og tilbud som er under utvikling.

Verdensdagen for psykisk helse

Visste du at...

I år er det 30 år siden Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet 10. oktober som en internasjonal FN-dag for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden. Her får du fem raske fakta som kan bidra til en bedre hverdag på jobb.

Yrkesseksjonsleder i Fagforbundet Nordland_Yrkesseksjon kontor og administrasjon

Ønsker økt anerkjennelse av ledelse som fag

Fagforbundet Nordland mener det er "høy tid å anerkjenne ledelse som et eget fag og sørge for at vi rekrutterer gode ledere og sørger for at de har det som trengs for å kunne lykkes i jobben som leder"

gruppebilde.jpg

Kampen mot arbeidslivskriminalitet og sosial dumping

Regjeringens handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet ble lagt fram 1. oktober 2022. Her er regjeringens nye tiltak.

Hvor skal offentlige sektor lagre data? Sjekk ut den nye Fafo-rapporten

Fafo har publisert sin rapport "Skytjenester for offentlig sektor" på deres nettsider.

Svein Skisland, kommunedirektør i Vennesla og leder i Fagforbundet for kommunedirektører og andre toppledere

Høstens budsjettprosess kommer til å bli en av de tøffeste

Norske kommunetopper advarer om knallharde budsjettrunder etter statsbudsjettet. Høstens budsjettprosess kommer til å bli en av de tøffeste jeg har vært med på i mine 27 år som kommunedirektør, sier Svein Skisland, leder i Fagforbundet for kommunedirektører og andre toppledere. Les hele saken fra Fagbladet her.

Yrkesseksjonsstyret Kontor og Administrasjon

Velkommen til nytt styre for Yrkesseksjon kontor og administrasjon!

I forbindelse med Fagforbundets 5. ordinære landsmøte har vi fått nytt styre i yrkesseksjon kontor og administrasjon! Klikk og les hvem.

Arne Hernes holdt innlegg om vold og trusler etter statsminister Jonas Gahr Støres innledning.

Nav-ansatte etterlyser tiltak i ny rapport

En av tre Nav-ansatte har opplevd en eller flere uønskede hendelser som trusler og trakassering det siste året. – Funnene overrasker ikke, sa Arne Hernes til statsministeren under landsmøtet.

Statsråd Sigbjørn Gjelsvik fikk rapporten fra utvalgsleder John Arne Moen.

Slik skal ditt personvern bedres

Personvernkommisjonen hadde i oppgave å kartlegge situasjonen for personvern i Norge, og trekke frem de viktigste utfordringene og utviklingstrekkene. Utredningen ble lagt frem som en NOU 26. september 2022. De har lagt fram en rekke innsatsormråder som skal bedre din personvernhverdag.

Åtte tips for unngå bedrageri

Økokrim har en rekke råd for å motvirke bedrageri. Se listen!

Arne Hernes talte om vold og trusler i Nav under landsmøtet forrige uke.

Stengte dører hos Nav kan være lovbrudd

De aller fleste kommunale Nav-kontor holder åpent bare noen få timer i uka, og flere er helt stengt for publikum, viser ny rapport. Helsetilsynet advarer om at det kan være å bryte loven. Arne Hernes, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Bergen, mener flere ansatte og bedre vaktordninger må til for å yte bedre tjenester for de sårbare brukerne, skriver Fagbladet.

Landskonferansen 2022 - Yrkesseksjon kontor og administrasjon

En vellykket landskonferanse 2022

Landskonferansen 2022 ble avholdt 1. til 3. november på Gardermoen. Det var tre innholdsrike og vellykkede dager, med flotte kulturelle innslag, faglige og politiske innlegg, gode debatter og viktige fagligpolitiske vedtak.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?