Til hovedinnhold

Nyheter

NAV illustrasjonsfoto

Viktige funn i rapport om tillitsreformarbeidet i NAV

I 2022 fikk NAV i oppdrag å starte arbeidet med tillitsreform i egen organisasjon. Nå foreligger delrapport 1. Rapporten innebærer en omfattende kartlegging og trekker frem store utfordringer knyttet til medvirkning og samhandling. Fagforbundet er opptatt av at dette må fungere bedre for å kunne jobbe mer tillitsbasert i organisasjonen.

Tillitsreform i offentlig sektor

Erfaringsseminar om tillitsreformen

Arbeidet med tillitsreform er i en ny fase. Det begynner å komme gode eksempler på hvordan arbeidet tar form i ulike deler av offentlig sektor. Sjekk ut siste seminar fra kommunal- og distriktsdepartementet.

NAV illustrasjonsfoto

Tillitsreform i Nav

Tillitsreformen skal gi bedre tjenester til innbyggerne gjennom å gi større faglig frihet til dem som jobber i førstelinjen i staten og kommunene. Nav er en viktig del av reformen, og nylig samlet medarbeidere, brukere, ledere og tillitsvalgte seg for å få en felles forståelse av hva som utfordrer tilliten og hva mulige tiltak bør være. Nav har også gjort grundige undersøkelser av hva som skal til for å lykkes, og funnene presenteres i en delrapport i slutten av juni. Les mer på regjeringas sider.

TAR SIKKERHET PÅ ALVOR: Helse Vest lagrer pasientinformasjon på server- og lagringsløsninger i egne datahaller, og bruker ikke skyløsninger til formålet. Illustrasjonsfoto fra Haukeland.

Flere sykehus skeptiske til omstridt skyløsning

Ingen andre store helseforetak vil lagre pasientdata på en amerikanskeid sky, slik som Helse Sør-Øst. Det viser en gjennomgang NRK har gjort. Usikkerheten om personvern og IT-sikkerhet er for stor, mener de. Fagforbundet har også ytret bekymring for at helseforetaket undervurderer risikoen for pasientene.

Statsminister Jonas Gahr Støre, her under Fagforbundets landsmøte 2022.

Kunstig intelligens blir tema i ny nasjonal digitaliseringsstrategi

– Kunstig intelligens krever menneskelig og politisk intelligens, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han markerte starten på arbeidet med regjeringens nye nasjonale digitaliseringsstrategi i på NTNU i Trondheim 6. juni.

Leder for Yrkesseksjon kontor og administrasjon i Fagforbundet, Trond Finstad.

Bruk av egne ansatte er ofte det beste alternativet for IKT i kommunene

Denne uken ble det kjent at en rekke bekymringsmeldinger til barnevernet har blitt slettet. Flere kommuner er rammet. – Private IT-leverandører utgjør ofte en betydelig risiko for kommunene, uttaler yrkesseksjonsleder Trond Finstad.

kontor - skjerm - IT - illustrasjon - data - datamaskin - veileder - rådgiver - telefon - samtalerAnn-Mari Rønning - veileder

Innflytelse på jobb gjør oss mindre syke

Hvordan kan det legges til rette for at alle opplever å ha innflytelse på jobben? Og hvordan kan man jobbe med balansen mellom krav og innflytelse? Se webinaret fra Arbeidstilsynet her.

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen har gitt nye instrukser til Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet skal bli tøffere i klypa

Arbeids- og inkluderingsdepartementet har instruert Arbeidstilsynet til å slå hardere ned på de kriminelle i arbeidslivet. Men pengene som er bevilget til formålet er for lite for de ekstra oppgavene, mener ansatte. Les saken hos FriFagbevegelse.

Nav-tillitsvalgt Janne Håkonsen får besøk av Fagforbundet-leder Mette Nord.

NAV-tillitsvalt reagerer på lange køar

I løpet av sine 13 år som NAV-ansatt meiner Janne Håkonsen at ho har sett ei stadig forverring i vilkåra for dei som treng hjelp. Håkonsen etterlyser tydeleg politisk handling på både saksbehandlingstidene og prisveksten. – Når vanlege lønsmottakarar må gå på Nav for å dekke rekningane, då er noko riv ruskande gale. Det er ein situasjon som er uhaldbar over tid, seier Mette Nord under eit besøk til NAV Sagene. Les saka hos Fagbladet.

Trond Finstad er leder av Fagforbundets Yrkesseksjon for kontor og administrasjon.

Arbeidstilsynet i gang med landsdekkende NAV-tilsyn

Fagforbundet er fornøyd med at Arbeidstilsynet nå er i gang med landsdekkende tilsyn ved NAV-kontorer. Trond Finstad, leder i Yrkesseksjon kontor og administrasjon, mener det er spesielt viktig at de ser nøye på forebygging av vold og trusler. - Sikkerheten til våre medlemmer på NAV, er vår hovedprioritet.

Karina Zemaityte og Linn Christin Pedersborg

Ung i yrkesseksjon kontor og administrasjon

Landskonferansen for Fagforbundet Ung gikk av stabelen 15-17. november. I løpet av landskonferansen vedtok delegatene Fagforbundet Ungs politikk og prioriteringer for de neste tre årene.

Statsråd Sigbjørn Gjelsvik fikk rapporten fra utvalgsleder John Arne Moen.

Tok i mot rapporten fra personvernkommisjonen - Les rapporten her

Personvernkommisjonen ble oppnevnt i juni 2020 og har utredet den samlede situasjonen for personvernet i Norge, og trukket frem de viktigste utfordringene og utviklingstrekkene. Kommisjonen har blant annet kartlagt personvernutfordringer og konsekvenser, samt foreslått tiltak, innen offentlig forvaltning, justissektoren, skole- og barnehagesektoren og forbrukersektoren.

– Høstens budsjettprosess kommer til å bli en av de tøffeste

Norske kommunetopper advarer om knallharde budsjettrunder etter statsbudsjettet. – Høstens budsjettprosess kommer til å bli en av de tøffeste jeg har vært med på i mine 27 år som kommunedirektør, sier Svein Skisland, leder i Fagforbundet for kommunedirektører og andre toppledere. Les saken fra Fagbladet her.

Frokostmøte

Se diskusjonen om arbeidslivskriminalitet

Gikk du glipp av Fagforbundets frokostmøte om arbeidslivskriminalitet? Ingen fare! Her kan du se opptak av arrangementet.

Møte, kollegaer, jobb, kontor

Se våre faglige tilbud

Fagforbundet tilbyr medlemmene mange ulike yrkesfaglige tilbud. Både konferanser, seminarer, webinarer, videreutdanning og ledertrening. Her finner du en oversikt over hvilke tilbud du kan benytte deg av nå, og litt informasjon om arrangementer og tilbud som er under utvikling.

Verdensdagen for psykisk helse

Visste du at...

I år er det 30 år siden Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet 10. oktober som en internasjonal FN-dag for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden. Her får du fem raske fakta som kan bidra til en bedre hverdag på jobb.

Yrkesseksjonsleder i Fagforbundet Nordland_Yrkesseksjon kontor og administrasjon

Ønsker økt anerkjennelse av ledelse som fag

Fagforbundet Nordland mener det er "høy tid å anerkjenne ledelse som et eget fag og sørge for at vi rekrutterer gode ledere og sørger for at de har det som trengs for å kunne lykkes i jobben som leder"

gruppebilde.jpg

Kampen mot arbeidslivskriminalitet og sosial dumping

Regjeringens handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet ble lagt fram 1. oktober 2022. Her er regjeringens nye tiltak.

Hvor skal offentlige sektor lagre data? Sjekk ut den nye Fafo-rapporten

Fafo har publisert sin rapport "Skytjenester for offentlig sektor" på deres nettsider.

Svein Skisland, kommunedirektør i Vennesla og leder i Fagforbundet for kommunedirektører og andre toppledere

Høstens budsjettprosess kommer til å bli en av de tøffeste

Norske kommunetopper advarer om knallharde budsjettrunder etter statsbudsjettet. Høstens budsjettprosess kommer til å bli en av de tøffeste jeg har vært med på i mine 27 år som kommunedirektør, sier Svein Skisland, leder i Fagforbundet for kommunedirektører og andre toppledere. Les hele saken fra Fagbladet her.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?