Kulturstreiken er over

En lang og krevende streik i kultursektoren er over. LO Stat og Spekter er blitt enige om å innføre livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser i kultursektoren fra 1. april 2022.

Nå kan du enkelt vise din støtte til streiken

Inne i streikens syvende uke trenger våre kulturarbeidere all støtte de kan få! Om du selv er med på streiken, eller du vil støtte streiken - Fagforbundet Teater og Scene har laget flere varianter av rammer som du kan legge på ditt profilbilde i sosiale medier.

Mekling førte ikke fram - kulturstreiken fortsetter

Streiken for rettferdig pensjon i kultursektoren fortsetter med full styrke. Det er klart etter at meklinga ble avsluttet sent onsdag kveld. Avstanden mellom partene er fortsatt stor.

Mekling i streiken og mulig opptrapping

Onsdag 20. oktober møtes partene i kulturstreiken hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet trappes streiken opp og utvides fra 25. oktober. Da vil 1100 kulturansatte være ute i streik over store deler av landet.

Ble så provosert over brev fra direktørene at hun skrev streikedikt

Påkleder ved Det Norske Teateret, Reidun Lundgreen, ble så provosert over et brev fra direktørene at hun satte seg ned og skrev dikt - som hun fremførte under kulturmarsjen i Oslo.

Silje er klar for å streike lenge

Silje Hostvedt Isaksen er blitt kjent for å ha laget en praktfull streikekjole av tjue handlenett fra Fagforbundet. Hun er klar for å streike lenge.

Kulturstreiken utvides med 80 nye på Nationaltheatret

80 nye kulturansatte går ut i streik på Nationaltheatret fra 18. oktober. Da vil til sammen 891 kulturansatte være i streik for livsvarige og like pensjoner for kvinner og menn.

LO-lederen om kulturstreiken: - Ubegripelig at arbeidsgiverne ikke vil lytte

– Det er ikke til å forstå at arbeidsgiversiden ikke vil stå ved egne løfter og lytte til kravene fra de ansatte, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik da hun besøkte Streikens hus på ettermiddagen 6. oktober.

Streikende kulturarbeidere ble flydd hjem fra Antwerpen på sin første streikedag

Det er ikke hverdagskost at en Fagforbundet-streik strekker seg ut i Europa, men det gjorde kulturstreiken da store deler av teamet rundt en Carte Blanche-forestilling ble tatt ut i streik på premieredagen i Antwerpen 1. oktober. Danseforestillingen har flere spillesteder i Europa.

Brudd i kulturforhandlingene - streiken fortsetter med full tyngde

Arbeidsgiverne lar heller teater- og konsertsalene stå tomme, enn å gi de ansatte en rettferdig pensjon. Dette til tross for at hybridpensjonen vi har krevd koster langt mindre den offentlige tjenestepensjonen vi gikk fra i 2016, og som har spart virksomhetene for millionbeløp.

Mekling i kulturstreiken i dag - ta ansvar for virksomhetene

Torsdag 30. september møtes partene i kulturstreiken til tvungen mekling for livsvarige og kjønnsnøytrale pensjonsytelser. Streiken har vart i en måned, og det er varslet en større opptrapping av streiken fra 1. oktober dersom partene ikke kommer til enighet.

Kulturstreiken trappes kraftig opp

30. september er det tvungen mekling i kulturstreiken. Da har konflikten vart i fire uker. Fører ikke meklingen fram til et resultat, blir streiken trappet kraftig opp fra 1. oktober - med 249 nye kulturansatte ut i streik.

Støtte som varmer et streikehjerte

Den landsomfattende streiken i teater og opera er nå godt inne i sin tredje uke. Streikevaktene lar seg motivere av at det jevnlig ramler inn støtteerklæringer.

Kulturstreiken: Klart vi veit hva vi driver med

– Vi veit hva vi driver med. Vi ville aldri kjempet for en dårligere tjenestepensjon enn den vi allerede har. Påstandene fra arbeidsgiverne faller på sin egen urimelighet, sier Fagforbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag.

Kulturarbeiderne ga kampen for rettferdig pensjon et ansikt

– Dere kjemper en kamp som burde vært helt unødvendig. Kravet om en pensjon som er lik for kvinner og menn er så åpenbart og innlysende at det er rart vi må streike for det nå i 2021, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik til streikevaktene utenfor operaen.

Kulturstreiken trappes opp - 435 ansatte er nå ute i streik

Kampen for rettferdig pensjon i kultursektoren fortsetter med full styrke. Fra i dag streiker 435 medlemmer i opera, orkestre og teatersektoren.

Naboer viste solidaritet med streikende ved Det Norske Teatret

Familien Bækholt ga sin fulle støtte til streikende kulturarbeidere ved å servere en stor gryte fårikål.

Kulturstreik: Regine kan tape 400 000 kroner i pensjon

Striden handler om hvilken pensjonsordning som skal gjelde. For Regine Wilhelmsen og alle andre kvinner handler det om store summer. Får arbeidsgiver viljen sin taper Regine 15 000 kroner i året, med andre ord over 400 000 i løpet av pensjonisttida.

Streik for rettferdig pensjon i kultursektoren

Det er streik i opera, teatersektoren og orkestrene fra fredag morgen. Den 8. september trappes streiken ytterligere opp. Da vil til sammen 435 kulturansatte streike for bedre pensjonsordninger.

Villig til å streike for rettferdig pensjon i kultursektoren

Spenninga er til å ta og føle på rett før meklinga i kultursektoren er i gang, 2. september. Slaget står om en rettferdig pensjon - og Fagforbundet Teater og Scene tar kampen - helt til en eventuell streik, hvis de må.