Til hovedinnhold

Mandag 27. mars 2023
Svart økonomikonferansen 2023

27
mar.
2023
09.15 15.00

Sted
Oslo Kongressenter

Arrangør
Fagforbundet og NTL

Kontaktperson
Lyra Lluka

lyra.lluka@fagforbundet.no

27. mars arrangerer Fagforbundet og NTL Svart økonomikonferansen 2023. Meld deg på nå!

Kl.10.00 Åpning av konferansen ved Kjersti Barsok, leder, NTL

Kl.10.10 Bidrar norske myndigheter til å tilrettelegge for en skyggeøkonomi i Norge?

Det er mange mennesker som faller mellom to stoler på grunn av strengere krav til dokumentasjon i offentlig forvaltning. Det finnes hårreisende historier om arbeidstakere som blant annet ikke får fødselsnummer, fastlege og tilgang til sosiale tjenester. Her får du høre historiene fra skyggesiden i norsk arbeidsliv. Vi får besøk av Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon, Caritas, Fair Play Bygg og prosjektleder for utvikling - innovasjon i Skatteetaten Bjørn Marhaug. 

Kl.11.00 Lunsj

Kl.11.45 Seriøsitetskravene i offentlige anskaffelser – Hva må til for å lykkes?

Regjeringen har i Hurdalsplattformen besluttet å lage en Norgesmodell med nasjonale seriøsitetskrav. Målet er å forebygge arbeidslivskriminalitet, samt hindre urettferdig konkurranse og sosial dumping. Samtidig har flere kommuner i en årrekke hatt egne modeller, for eksempel Oslomodellen. Hva må til for å lykkes? Vi får besøk av næringsminister Jan Christian Vestre, byrådsleder Raymond Johansen, LO-sekretær Trude Tinnlund og ordfører i Nesodden kommune Cathrine Kjenner Forsland. 

Kl. 13.20 Pause

Kl. 13.30 A-krim samarbeidet

Med åpningen av det nye a-krimsenteret i Alta i fjor høst er vi nå oppe i åtte a-krimsentre rundt om i landet. Hvordan fungerer de egentlig? Har etatene nok ressurser til å følge opp sakene a-krimsentrene avdekker når de skal over i linja? Og hvorfor blir så få saker meldt til politiet? Fungerer det egentlig bedre med administrative reaksjoner som overtredelsesgebyr eller lar vi da kriminelle slippe unna straffeforfølgning? Vi får besøk av blant andre Vivian Mikalsen, tillitsvalgt Arbeidstilsynet og Ann Rita Hammer, tillitsvalgt Fiskeridirektoratet. 

Kl.14.50 Avslutning ved Trond Finstad, AU-medlem, Fagforbundet

Moderator: Eva Nordlund 

Konferansen blir også strømmet. Klikk her for å følge med! 

NB! Med forbehold om endringer. 

Obs. Deltakelse på konferansen er gratis, men Fagforbundet dekker ikke kostnader knyttet til reise, opphold eller tapt arbeidsfortjeneste. Dette må dekkes av arbeidsgiver, deg selv eller ved å søke din lokale fagforening.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?