Til hovedinnhold

Nyheter

Fagforbundet og toppfotballsjefene snakker om likestilling på fotballbanen - og i arbeidslivet.

Hva har fotballen og arbeidslivet til felles?

Under sendinga fra 2022 får du høre selveste Lise Klaveness, president i Norsk Fotballforbund og Hege Jørgensen, leder i Toppfotball Kvinner snakke om likestilling i fotballen. Noen av de viktigste stedene likestillingskampen foregår er på fotballbanen og i arbeidslivet.

Fagforbundet sponser kvinnefotballen Mette Nord Hege Jørgensen Toppfotball Kvinner lansering fotball breddeidrett

En evig kamp for likelønn

Kampen om likelønn går nå inn i ekstraomganger, der alle kvinner spiller gratis ut året.

Skaun BK jenter 13 og 14 år sammen med spillere fra Rosenborg Kvinner.

Fikk til drømmetrening for jentelaget

Tirsdag samlet Hilde Lill Vaslag, nestleder i Fagforbundet Skaun, Skaun BKs jenter 13 og 14 år laget til drømmetrening med Rosenborg kvinner. Fagforeninga har nettopp inngått et samarbeid med Skaun BK og jentelaget.

Norsk Forening for Brannskadde (NFFB) arrangerer leirer for barn og ungdom, familier og voksne hvert år. Fagforbundet er samarbeidspartner til disse leirene.

Fotballglede på Burn Camp

Håp, mestring og fremtid er mottoet for Burn Camp, et landsdekkende mestringskurs for personer i alle aldre som har fått en brannskade. Norsk Forening for Brannskadde (NFFB) arrangerer Burn Camp leirer tre ganger hvert år, med støtte fra Fagforbundet. I år ble det ekstra stas med nye fotballer fra Fagforbundets fotballprosjekt.

Fagforbundet Molde og Midsund J15-17 samarbeider om likestilling på fotballbanen og i arbeidslivet.

Samarbeidsavtale mellom Fagforbundet Molde og Midsund J15-17

Wenche Hol, leder i Fagforbundet Molde tok initiativet til å være med i fotballprosjektet. Sammen med styremedlem Frode Raknes kontaktet de lokale fotballklubber for å høre om noen satset på jentefotball. I Midsund IL fikk de respons, og ikke lenge etter var samarbeidsavtale i boks.

Fagforbundet Bamble og Stathelle fotball damer.

Fotballer og vester til Stathelle sitt damelag

Stathelle fotball damer spiller i 3. divisjon og har spillere i alderen 17 år og oppover. Fagforbundet Bamble møtte opp på trening med fotballer og vester til damelaget.

Fagforbundet er med å arrangerer Fotballkveld under årets Arendalsuke

Fotballkveld på Arendalsuka!

Fagforbundet er med å arrangerer Fotballkveld under Arendalsuka mandag 14. august. Ta turen eller følg med på streaming når blant annet Lise Klaveness, Zaineb Al-Samarai, ogHege Jørgensen diskuterer fotballens rolle i samfunnet.

Brønnøysund J16 og J17 deltar sammen på Norway Cup 2023.

På lag med jentene!

-Jenter og kvinner opplever daglig forskjellsbehandling også på fotballbanen, sier Jørn Georg Johansen som er styreleder i Fagforbundet Brønnøy og Vevelstad. Fagforeningen har inngått en 3-årig samarbeidsavtale med Brønnøysund Idrettslag.

Fotballer som brukes i Toppserien Kvinner 2023, deles ut til lokale jentelag.

#Alle jenter på bana

Stig Eivin Meisal er leder for Fagforbundet Ålesund og er opptatt av å støtte lokal jentefotball. Engasjementet har blant annet bidratt til at prosjektet #Alle jenter på bana, har fått mange nye fotballer å bruke denne sommeren.

Over 120.000 jenter og kvinner driver med organisert fotball i Norge.

Ta med ditt lokale jentelag på kamp!

Vi ønsker at våre fagforeninger lager en drømmedag for jenter som spiller fotball i kommunen. Ta dem med på kamp i Toppserien eller 1. divisjonen. Regninga? Den tar vi!

Likestilling på fotballbanen og i arbeidslivet

Del ut fotballer - med lokalavisa på slep!

Fagforbundet sponser et nett med fotballer til lokale jentelag! Ta med lokalavisa og vis at Fagforbundet er opptatt av likestilling på fotballbanen og i arbeidslivet!

En fornøyd fagforeningsleder som samlet 700 medlemmer på fotballkamp!

700 medlemmer på kamp og publikumsrekord!

Rosenborg kvinner klarte å sette ny publikumsrekord for Norsk Klubbfotball da de solgte 11 636 billetter mot storoppgjøret mot Brann Kvinner. Fagforbundet Trondheim bidro med over 700 solgte billetter, og var en viktig bidragsyter til at det ble satt ny rekord.

Derfor sendte Fagforbundet 40 fotballer til Hadeland: Vil ha flere fagforeninger til å støtte kvinnefotball

20.000 kroner, 40 toppfotballer og løfter om dugnadsarbeid løfter kvinnefotballklubben på Hadeland. Nå leter Fagforbundet etter flere fagforeninger som vil støtte sin lokale klubb.

Likestilling på fotballbanen, i arbeidslivet og i samfunnet

6 av 10 toppseriespillere tjener under 100.000,- i året. 3 av 4 helsearbeidere jobber deltid. Fagforbundet spiller på lag med Toppfotball Kvinner i kampen for likestilling på fotballbanen, i arbeidslivet og i samfunnet. Se den rå filmen som kobler oss sammen!

Fotballjenter får drahjelp fra Fagforbundet.

Fagforeninger + jentefotball = sant

Fagforbundet legger til rette for at fagforeninger og forbundsregioner kan samarbeide med fotballklubber i deres nærmiljø. Har din fagforening lyst til å være med og støtte jentefotballen? Se hvorfor Fagforbundet Tromsø har kastet seg inn på banen.

Nå får fotballen drahjelp av fagbevegelsen (Fagbladet)

På Sunndalsøra i Møre og Romsdal er fotballmiljøet pulserende og gressbanen en selvsagt møteplass. Og så har jo industritettstedet fostret opp flere kvinnelige spillere på internasjonalt toppnivå. For at Mathilde (14) skal få samme muligheten, sjonglerer foreldrene turnusjobbing og brannvakter med et tett program av kamper og treninger.

Fotballkamp er kvinnekamp

Hjemme i min kvinnedominerte familie er 8. mars en dag vi markerer hvert år. I år har vi en ekstra grunn til å feire. Det er på grunn av fotball, skriver Fagbladet-redaktør Eva Ler Nilsen.

Sammen i kampen for likestilling: Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, og Fagforbundets leder, Mette Nord.

Fagforbundet + jentefotball = SANT

Fagforbundet blir offisiell samarbeidspartner med Toppfotball Kvinner. Med den fireårige samarbeidsavtalen går Fagforbundet og Toppfotball Kvinner sammen i kampen for likestilling på fotballbanen, i arbeidslivet og i samfunnet.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?