Til hovedinnhold

Enighet i kommuneoppgjøret – godt resultat for alle

Mette Nord, leder i Fagforbundet under KS-forhandlingene.

Mette Nord, leder i Fagforbundet under KS-forhandlingene. (Foto: Birgit Dannenberg)

Det er enighet i lønnsoppgjøret i kommunesektoren for LO Kommunes medlemmer. – Hele laget har fått et godt oppgjør, sier LO Kommunes leder, Mette Nord.

01.05.2024 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 09.05.2024

Enigheten i kommuneoppgjøret ble oppnådd natt til 1. mai, etter forhandlinger på overtid.  

– Dette er et rettferdig og godt lønnsoppgjør for hele laget. Gjennom forhandlingene er vi blitt enige med arbeidsgiver om en avtale som sikrer medlemmene våre økt kjøpekraft, og som har en god fordeling mellom de ulike yrkesgruppene i kommunesektoren, sier LO Kommunes leder, Mette Nord. 

Solide lønnstillegg 

Hun legger vekt på at det viktigste for LO Kommune har vært å sikre hele laget økt kjøpekraft, og ikke minst å sørge for at de med de laveste inntektene får et godt lønnsoppgjør. 

– Det har vi fått til i årets kommuneoppgjør, sier Nord. 

Avtalen innebærer at alle ansatte i kommunal sektor er sikret et tillegg i årslønna på mellom 22 000 og 37 000 kroner.   Dette er den nye tabellen:

Lønnstillegg KS fra protokoll

Økt kjøpekraft

Resultatet er på nivå med årets frontfagsoppgjør. LO Kommune er også fornøyd med likelønnsprofilen i oppgjøret, og enigheten om å styrke arbeidet for at ansatte skal få hele stillinger. Det er også satt av penger til lokale forhandlinger.

Lederen for LO Kommune sier at et godt lønnsoppgjør, kombinert med lavere prisstigning, gjør at medlemmene ligger an til å få økt kjøpekraft. – Det har vært viktig for LO Kommune å sikre at hele laget får et godt lønnsoppgjør, ikke bare enkeltgrupper, sier Mette Nord.

Dette er LO Kommune:

KS-oppgjøret er Norges største tariffoppgjør, og LO Kommune er den største forhandlingssammenslutningen i KS-området. LO kommune representerer 190 000 arbeidstakere i kommunal sektor og består av disse forbundene: Fagforbundet, Fellesorganisasjonen (FO), EL og IT Forbundet, Creo, Skolenes Landsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund.  

Relaterte dokumenter:

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?