Til hovedinnhold

Er fagskole noe for deg?

Illustrasjonsfoto. Student, studier, skole

Illustrasjonsfoto. Student, studier, skole (Foto: Pixabay)

Fristen for å søke fagskoleutdanning nærmer seg. Utdanningen gir deg kompetanse som trengs i arbeidslivet. Lurer du på om det kan være noe for deg? Ta en titt her!

15.02.2024 av Lyra Lluka
Sist oppdatert: 21.02.2024

Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning, hvor opptakskravet vanligvis er fagbrev, svennebrev eller tilsvarende realkompetanse. Det finnes også flere fagskoleutdanninger der du kan søke med generell studiekompetanse. Innen kontor og administrasjon finner du mange spennende studietilbud som økonomi, HR- og personal, regnskap, IT- fag, ledelse og mange flere. 

Hvorfor velge fagskole? 

Det er mange gode grunner til å velge en fagskoleutdanning. De fleste opplever at undervisningen er lagt opp med vekt på praktisk arbeid, og at dine erfaringer fra tidligere verdsettes. Fagskolene utvikles i nært samarbeid med arbeidslivet, og kan således lett svare på endrede behov i samfunnet.  At fagskolene er tett på arbeidslivet gjør tilbudet unikt i den forstand at man kan anvende ervervet kompetanse raskt etter endt utdanning uten ytterligere opplæringstiltak. I tillegg er gode fagarbeidere med spisset videreutdanning svaret på flere av kompetanseutfordringene vi ser i arbeidslivet i dag. 

Viktig for samfunnet – smart for deg

Vi i Fagforbundet mener fagskolen er særdeles viktig for samfunnet og jobber kontinuerlig for at fagskole skal blir mer brukt, kjent og anerkjent. Endringene vi nå ser i arbeidslivet gjør at det blir desto viktigere med løpende fagutvikling og utløser også behov for etter- og videreutdanning også for dem som har høyere utdanning fra før av. Arbeidslivet endrer seg i rekordfart, og vi ser et større behov for kompetanse som er mer tverrfaglig. De siste årene har vi også sett at fokus fra politikere og arbeidslivet har hatt en dreining mot de mer yrkesrettede utdanningene. 

Snart frist

Du kan du søke gjennom samordnaopptak . Søknadsfrist er 15. april. Ønsker du mer info om fagskoletilbud så kan du gå inn på utdanning.no.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?