Til hovedinnhold

Hver desember blir Vilde til juledyret

Vilde Antonie Sundfær gjør mest mulig ut av desember - til glede for kollegaer og brukere.

Vilde Antonie Sundfær gjør mest mulig ut av desember - til glede for kollegaer og brukere. (Foto: Privat)

Alle har vi små og store juletradisjoner i desember. For Vilde ble en ny juletradisjon til da hun starta som lærling i 2016 på Hamrum eldresenter i Steinkjer. - Mitt håp er å skape juleglede for de rundt meg, sier Vilde Antonie Sundfær, også kalt juledyret.

20.12.2023 av Renate Tårnes
Sist oppdatert: 20.12.2023

Slik ble juledyret til

Fra 24. november, en måned før julaften begynner hun hver dag å dukke opp i et nytt juleinspirert hodeplagg, briller eller kostyme.

– Det startet i det små da jeg var lærling og brukerne la raskt merke til det. For de ble det at jeg kom med noe nytt hver dag en egen liten julekalender, sier hun.

Vilde forteller at det ble en tradisjon som har skapt mye glede for de eldre og at mange av brukerne i eldreomsorgen har uttrykt takknemlighet for at hun har gitt dem juleglede.

– Flere brukere begynte å kalle meg juledyret, og siden har jeg vært det hver desember, sier hun.

Vilde Sundfær
Vilde Sundfær in action. (Foto: Privat)

Noe lite kan bety ganske mye

Tilbakemeldingene fra de eldre og brukerne på eldresenteret har vært positiv, og mange sa til Vilde at det var vanskelig å ikke bli glade av å se henne. To tilbakemeldinger har satt litt dypere spor.

– Ei sa at det var første gang siden hun mistet min kjære i jula at hun gledet seg til jul, og at det var takket være meg. Og da jeg slutta på eldresenteret i oktober 2022 var det en som spurte, hvem skal stå for julestemninga i år da? forteller Vilde.

Vilde Sundfær
Vilde Sundfær (Foto: Privat)

Juledyret ble tillitsvalgt

Gjennom å være juledyret har hun forstått at noe lite faktisk kan bety ganske mye.

Vilde er i dag utdannet sykepleier og jobber i hjemmetjenesten. Akkurat i år er hun ikke i pleien fordi hun er høygravid med sitt første barn, men likevel holder hun liv i juledyret.

– Jeg er delvis frikjøpt lokallagsleder i Fagforbundet Steinkjer og jeg får mange smil fra mine kolleger på fagforeningskontoret når jeg kommer med nye hårbøyler og juleklær hver dag, sier hun.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?