Til hovedinnhold

Kirketjenerskolen blir ny

Symbol kirke

Symbol kirke (Foto: Fagforbundet / Ørjan Jensen)

Moderne e-læringsplattform gjør, mindre omfattende moduler og oppdatert innhold skal gi kirketjenerne økt faglig utbytte av kurset.

14.12.2023
Sist oppdatert: 18.12.2023

Etter et omfattende revisjonsarbeid er Kirketjenerskolen klar for nylansering 23. januar. For yrkesseksjonen er rollen i driftsstyret for Kirketjenerskolen og Gravplasskolen en viktig del av det yrkesfaglige arbeidet i KA-sektoren, og kirketjenerskolen er det tilbudet som treffer flest medlemmer.

Kirketjenerskolen er en fagutdanning for kirketjenere i regi av OU-styret. Den ble etablert for om lag 20 år. Mye har skjedd på de årene. Faget har utviklet seg. E-læring har tatt over for brevkurs. NKI byttes ut med  den nettbaserte læringsplattformen Learnifier.

Totalgjennomgang av opplegget

De nye modulene er helt digitale. Kursmaterialet består av tekst supplert med bilder og illustrasjoner, opplæringsfilmer, linker til nettsider og veiledere. Vi lærer ulikt og målet er at ulike virkemidler skal appellere til flere og øke det faglige utbyttet.

Noen tema fra den gamle skolen er nedskalert. Andre tema har kommet til. Et eksempel på tillegg er kirketjeneren som arrangementstilrettelegger. Dette er en rolle som gjennom de siste årene har blitt en sentral del av jobben for mange kirketjenere.

Gir lønnsuttelling

De tre tidligere modulene er delt opp i seks kortere moduler. Som tidligere vil en kirketjener få fagarbeiderlønn når alle modulene er gjennomført.

Denne lanseringen har mange kirketjenere ventet lenge på! Vi er stolte og glade for at den nye kirketjenerskolen endelig er på plass!

Mer info om oppstart av den nye Kirketjenerskolen får du på ouinfo.no og i OUs nyhetsbrev. Meld deg på her!

Les mer om Kirketjenerskolen

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?