Til hovedinnhold

To gratis kurs om varsling

I januar kan du bli klokere på din rolle i varslingssaker.

I januar kan du bli klokere på din rolle i varslingssaker. (Foto: Mostphotos)

Varsle? Til hvem, hvordan og hva kan du forvente etterpå? Kjenner du din rolle som tillitsvalgt eller verneombud i varslingssaker? Arbeidstilsynet kjører to gratis webinarer om varsling i januar, med varighet på 40 minutter. Meld deg på nå og få påminnelse før det starter.

19.12.2023 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 04.01.2024

Kurs 1 - Varsling for arbeidstakere

Til hvem skal du som arbeidstaker varsle om kritikkverdige forhold? Hvordan gjør du det? Og hva kan du forvente deg etterpå? 

Varsling er når en arbeidstaker sier ifra om et kritikkverdig forhold på egen arbeidsplass. Arbeidsgiveren din skal ha rutiner for varsling, og de bør du gjøre deg kjent med. Hva kan du forvente i etterkant av et varsel? Og er det trygt å varsle? 

I webinaret skal vi blant annet innom tema som 

  • arbeidstakers rettigheter og plikter ved varsling
  • hvordan varsle
  • arbeidsgivers aktivitetsplikt  

Dere møter Thomas Eriksen og Grete Tjærandsen fra Arbeidstilsynets servicefunksjon for varsling. Chat er tilgjengelig for spørsmål om tema under sendingen.

Meld deg på webinar om varsling for arbeidstakere her

Kurs 2: For tillitsvalgte og verneombud

Er du som verneombod eller tillitsvald kjent med di rolle i varslingssaker? Kan du varsle på vegne av andre? Er du part i saka dersom du varslar for andre? Dette, og fleire spørsmål knytta til varsling, er tema for dette webinaret.

Meld deg på webinar om varsling for tillitsvalgte og verneombud her

Ei varslingssak kan involvere fleire personar med ulike roller. Ansvar og rettar til dei involverte er også forskjellige. Som både verneombod og tillitsvald har du eit spesielt ansvar du bør vere merksam på. 

I webinaret skal vi mellom anna innom tema som

  • ansvar og myndigheit for dei to rollene 
  • varsling på vegner av andre 
  • konfidensialitet og rett til innsyn 

Du møter Eivind Berg og Thomas Eriksen frå Arbeidstilsynet sin servicefunksjon for varsling. Chat er tilgjengelig for spørsmål om tema under sendingen.

Begge kursene er åpne for alle - meld deg på nå

Webinarene er gratis og åpne for alle, men melder du deg på får du en påminnelse før start. Du kan følge sendingen direkte på arbeidstilsynet.no/webinar. Etter webinaret finner du lenke til opptaket på samme sted.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?