Til hovedinnhold

Sammen om europeisk kampanje for arbeidsmiljø i det digitale arbeidslivet

Det europeiske arbeidsmiljøorganet presenterte nylig den nye kampanjen

Det europeiske arbeidsmiljøorganet presenterte nylig den nye kampanjen (Foto: EU-OSHA)

Nye digitale teknologier påvirker arbeidslivet på mange ulike måter. Det fører blant annet til nye arbeidsmiljøutfordringer. STAMI, Arbeidstilsynet og partene i det norske arbeidslivet samarbeider i en ny europeisk kampanje for et godt og trygt arbeidsmiljø i et digitalt arbeidsliv.

24.10.2023
Sist oppdatert: 26.10.2023

Fem prioriterte område

Det europeiske arbeidsmiljøorganet EU-OSHA organiserer kampanjen «Godt og trygt arbeidsmiljø i eit digitalt arbeidsliv». Dette er ein ny kampanje, og målet er å skape merksemd om korleis nye digitale teknologiar påverkar arbeidslivet, og korleis ein handterer desse.

I Noreg er det Arbeidstilsynet som leiar kampanjen, i samarbeid med STAMI og arbeidsgjevar- og arbeidstakarorganisasjonane i det norske arbeidslivet.

Kampanjen «Godt og trygt arbeidsmiljø i eit digitalt arbeidsliv» har framheva fem prioriterte område der digitalisering vil kunne påverke arbeidsmiljøet:

  • arbeid på digitale plattformar
  • robotikk: automatisering av oppgåver
  • fjernarbeid og hybridarbeid
  • personalstyring ved bruk av KI
  • smarte digitale system

Les meir om kampanjen her

Webinar om kampanjen

Onsdag 25. oktober arrangerte Arbeidstilsynet eit webinar for å sparke i gang kampanjen. Her er temaet kva som skal til for å lykkast med å ta i bruk digitale løysingar i arbeidet som kunstig intelligens, robotisering, maskinlære eller sensorar som kan måle stress.

Opptak av webinaret finner du her

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?