Til hovedinnhold

Vil du påvirke fagutvikling i Fagforbundet?

Diskusjonpåkontor

Illustrasjon. (Foto: ELADA VASILYEVA / Mostphotos)

Har du lyst til å styrke faglig kompetanse og bidra til fremgang innenfor ditt fagfelt? Da har du kommet til rett plass. Ved å melde deg til en faggruppe for Yrkesseksjon kontor og administrasjon, vil du få dele kunnskap og erfaring og bidra til utvikling for viktige områder for Fagforbundet.

28.09.2023
Sist oppdatert: 02.11.2023

Vi etablerer nå nye faggrupper innenfor flere områder, og er ute etter deg som har lyst til å engasjere deg og bidra med din kompetanse og erfaring.  

Hvorfor bli med?  

Du vil blant annet få muligheten til å utforske, debattere og utforme yrkesfaglige argumentasjoner som vil bidra til å påvirke måten vi arbeider på, samt identifisere problem- og satsingsområder som er aktuelle innenfor våre yrkesgrupper. Du blir også en del av et nettverk der vi legger til rette for erfaringsutveksling og systematisk arbeid med aktuelle temaer.  

Hva skjer på et møte i faggruppene?  

I faggruppene vil du bidra til høringer, yrkesfaglig argumentasjon og uttalelser, diskutere aktuelle saker for fagområdet og noen ganger svare på saker/spørsmål som yrkesseksjonsstyret har bedt om innspill på. Faggruppene er et uformelt rådgivende organ som skal sørge for at yrkesseksjonsstyret holdes orientert om utvikling innenfor sitt område.  

Hvor mye tid vil det ta?  

Møter i faggruppene vil fortrinnsvis være digitale. Antall møter vil være ca. 2-4 per år, men det kan også være behov for hyppigere kontakt når det er hensiktsmessig. Hvis det blir aktuelt med fysiske møter eller deltakelse på seminar, vil utgifter til reise og opphold bli dekket. Du velges for denne årsmøteperioden, det vil si frem til landskonferansen i slutten av 2025.  

Slik blir du med 

Du skriver litt om deg selv og om bakgrunnen din, og hvorfor du har lyst til å være med. Finn frem en CV og send det samlet til faggrupper@fagforbundet.no. I etterkant vil du bli kontaktet av en i yrkesseksjonen for en samtale pr tlf. eller digitalt, alt etter hva som passer for deg.  

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med enhetsleder for Yrkesseksjon kontor og administrasjon, Hege Kristin Traagstad på tlf. 95 26 86 01. 

Det er til slutt styret i Yrkesseksjon kontor og administrasjon som vedtar hvem som blir med. Rekrutteringsprosessen vil bl.a. foregå ved å spørre medlemmer av yrkesseksjonen å annonsere her i nyhetsbrevet og ved at fylkesseksjonsledere spør i sine fylkeskretser.  

Frist for å sende melding om interesse er 31. oktober.  

Under kan du lese om hver av faggruppene. Vi gleder oss til å høre fra deg!  

Faggruppen: Det nye arbeidslivet

Er du opptatt av endringene som f.eks. digitalisering fører til i din arbeidshverdag?  

Arbeidslivet endrer seg raskere enn noensinne og fører til hyppige endringer i både arbeidsoppgaver og krav til kompetanse. Teknologiske fremskritt med økt digitalisering gjør at mange opplever at drift med egne ansatte utfordres med nye selskapsformer og konkurranseutsetting.  

Vi ser at dette skaper muligheter, men også utfordringer for våre medlemmer. Vi er derfor på jakt etter engasjerte folk som ønsker både å være i forkant av denne utviklingen, men også bidra til å forme fremtidens arbeidsliv.  

Hvem leter vi etter?  

Vi søker etter en mangfoldig gruppe med ulik erfaring og bakgrunn. Alle våre yrkesgrupper er velkommen til å søke, men primært ønsker vi medlemmer som jobber innenfor økonomi, arkiv og dokumentforvaltning og digitalisering.  

Faggruppen: Forhold på arbeidsplassen

Er du engasjert i hvordan arbeidsplassen din utformes, og hvilke muligheter og utfordringer hjemmekontor gir?  

Fremtidens kontorløsninger er under stadig utforming. Hjemmekontor er en mulighet for mange og endrer hvordan vi skal ivareta fysisk og psykisk arbeidsmiljø. Samtidig ser vi at arbeidsgivere planlegger kontorløsninger med utgangspunkt i at flere skal jobbe på hjemmekontor. Vi skal være med og sikre et forsvarlig og best mulig arbeidsmiljø uansett hvor arbeidsplassen din er.  

Hvem leter vi etter?  

Vi søker etter medlemmer med ulik erfaring og bakgrunn. Alle våre yrkesgrupper er velkommen til å søke, men primært ønsker vi medlemmer som jobber med kontoroppgaver og på arbeidsplasser der flertallet primært jobber på kontor. Dette kan være arkivarer, HR- og personalansatte, økonomiansatte, rådgivere, konsulenter og liknende.  

Faggruppe IKT

Har du digital kunnskap, engasjement og elsker IKT i arbeidslivet? 

IKT-tjenestene er nervesenteret i de fleste virksomheter, også i offentlig sektor. Ny teknologi som kunstig intelligens og økt geopolitisk spenning gjør at personvern og IKT-sikkerhet kommer stadig høyere på dagsorden. I tillegg startes mange digitaliseringsprosesser som trenger riktig kompetanse for å sikre gode digitale tjenester i samfunnet. Digital utenforskap er også et viktig problemområde, hvor brukervennlige digitale tjenester og det å inkludere de ikke-digitale i befolkningen er sentralt.   

Hvem leter vi etter?  

Vi søker etter deg som arbeider med digitale tjenester til daglig og ønsker å være del av en gruppe som diskutere de politiske og faglige sidene av dette arbeidet. Dette omfatter ansatte på typiske IKT-avdelinger, men også de som arbeider med digital sikkerhet, kommunikasjon og utvikling på ulike administrative nivåer. Digital kompetanse har blitt en integrert del av en rekke ulike arbeidsprosesser, og faggruppen bør gjenspeile denne mangfoldigheten.  

Faggruppe Ledelse

Er du engasjert i faget ledelse? Har lyst til å bidra med din kompetanse til å utvikle hvordan Fagforbundet jobber med styring og ledelse i privat og offentlig sektor? 

Et av Fagforbundets satsingsområder er tillitsbasert styring og ledelse. Vi ønsker å videreutvikle dette arbeidet og ønsker din erfaring og kompetanse fra lederhverdagen. Ved å være med i faggruppearbeidet vil du kunne bygge ledernettverk på tvers av ledernivå og yrkesgrupper, i tillegg til å påvirke og forme innholdet i dagens arbeidsliv. 

Hvem leter vi etter?  

Vi søker etter medlemmer som i dag jobber som leder, både med og uten personalansvar. Vi ønsker deltakere med ulik ledererfaring på tvers av yrkesgrupper og ledernivå.    

Faggruppe NAV

Jobber du i NAV og har lyst til å påvirke handlingsrommet du har? Bli med i et faglig nettverk. 

 Fagforbundet har mange medlemmer som arbeider ved landets NAV-kontorer. Vårt hovedmål er at de ansatte i NAV skal ha gode arbeidsbetingelser og handlingsrom for å gjøre en best mulig jobb for innbyggerne i kommunen. For å lykkes med det trenger vi din erfaring og kompetanse fra arbeidshverdagen i NAV. Som medlem av faggruppen vil du kunne være med å påvirke organisasjonsendringer og politikk på området gjennom å gi innspill og råd til de sentrale styrene i Fagforbundet når de skal jobbe for bedre velferdstjenester og bedre arbeidsforhold. Som faggruppemedlem vil du kunne bygge nettverk på tvers av landet, og med folk med ulik utdanning og erfaringsnivå.  

Hvem leter vi etter? 

Vi søker etter medlemmer som jobber som ansatt på NAV. Vi ønsker deg som både har lang og kortere arbeidserfaring fra NAV.  

Nettverksgruppe for helsesekretærer

Ønsker du å være med i nettverksgruppe for helsesekretærer?  

Fagforbundet har mange medlemmer som jobber som helsesekretær. Vi trenger derfor din erfaring og kompetanse på feltet. Vi har etablert en nettverksgruppe for helsesekretærer som skal bistå oss faglig ved behov. Nettverksgruppen vil fungere som et rådgivende organ ved for eksempel utarbeidelse av høringsuttalelser, utforming av yrkesfaglige argumentasjoner og identifisering av problem- og satsningsområder innenfor feltet. Nettverksgruppen er et samarbeid mellom Yrkesseksjon helse og sosial og Yrkesseksjon kontor og administrasjon.  

Hvem leter vi etter?  

Vi søker etter deg som jobber som helsesekretær i det daglige og som er villig til å svare på faglige spørsmål og komme med innspill når det er hensiktsmessig. I nettverksgruppen for helsesekretærer vil du kun forplikte deg til at vi kan ta kontakt med deg ved behov. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?