Til hovedinnhold

Nasjonal sikkerhetsmåned 2023

Norsis logo

Norsis logo (Foto: Norsis)

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har ansvar for å tilrettelegge og koordinere aktiviteter i Nasjonal sikkerhetsmåned. Den nasjonale sikkerhetsmåneden er en del av EUs informasjonssikkerhetsorgan ENISAs årlige europeiske sikkerhetsmåned. Formålet er å øke engasjementet, bevisstheten og kunnskapen om digital sikkerhet, både i befolkningen og i virksomheter.

21.09.2023
Sist oppdatert: 21.09.2023

Dette gjøres på ulike måter med blant annet foredrag, seminarer, arrangementer og kampanjer. Årets tema er sosial manipulering. 

Sosial manipulering er blitt en stadig mer vanlig metode for svindel, kontokapring og uautorisert tilgang til virksomheters digitale systemer, spesielt med den moderne teknologiens utvikling.

I korte trekk går «sosial manipulering» ut på å manipulere mennesker til å utføre spesifikke handlinger eller avsløre informasjon som er nyttig for angripere.

Kriminelle utnytter sosiale medier, e-post, tekstmeldinger, telefonsamtaler og andre digitale kanaler for å kontakte potensielle ofre. De later som om de representerer kjente virksomheter, offentlige aktører, banker, nettbutikker eller til og med venner og familie. De appellerer til følelser som fristelser, frykt og tillit, og håper at du handler impulsivt uten å tenke deg om.

Les mer her: Nasjonal sikkerhetsmåned 2023 - NorSIS

I sine hovedlinjer har Yrkesseksjon kontor og administrasjon programfestet å arbeide for økt kunnskap og kompetanse om IKT-sikkerhet og personvern.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?