Til hovedinnhold

Rekordmange fullfører videregående skole

Kunnskapsminister Tonje Brenna  (AP).

Kunnskapsminister Tonje Brenna (AP). (Foto: NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor)

Aldri før har så mange fullført og bestått videregående. Samtidig har det aldri vært færre unge som er utenfor videregående opplæring. – Enormt viktig for unge folks muligheter, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

07.09.2023
Sist oppdatert: 07.09.2023

81 prosent av elevene som begynte på videregående i 2016 gjennomførte med studie- eller yrkeskompetanse innen 6 år, viser tall fra Utdanningsdirektoratet. Det er en økning på 0,6 prosentpoeng fra kullet før.

– Det er fantastisk at rekordmange går ut av videregående med et fagbrev eller vitnemål i hånda. Det er enormt viktig for unge folks muligheter i fremtiden. Samtidig blir fellesskapet vårt styrket av at flere fullfører, sier Brenna.

I overkant av 53 000 av elevene som begynte i videregående i 2016, fullførte med studie- eller yrkeskompetanse. De siste ti årene har andelen som fullfører økt med 9 prosentpoeng, fra 72 til 81 prosent.

Det har vært en økning i andelen som fullfører og består i alle fylker. Justert for kullstørrelse innebærer dette at det årlig er 5900 flere ungdommer som fullfører videregående opplæring med studie- eller yrkeskompetanse.

Les hele pressemelding her: Rekordmange fullfører videregående skole - regjeringen.no

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?