Til hovedinnhold

Nå er det åpent for forslag til Etikkprisen

Systematisk etisk: Jobber dere systematisk med etikk i omsorgstjenestene er det mulig å søke om Etikkprisen.

Systematisk etisk: Jobber dere systematisk med etikk i omsorgstjenestene er det mulig å søke om Etikkprisen. (Foto: Mostphotos)

Etikkprisen skal synliggjøre og løfte det systematiske etikkarbeidet i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Prisen består av 100 000 kroner og diplom og tildeles en kommune/bydel/virksomhet som driver et systematisk arbeid for å styrke brukerens opplevelse av verdighet og integritet.

19.09.2023 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 19.09.2023

Søknadsfristen er mandag 16. oktober.

Prisen skal stimulere til et varig og systematisk etikkarbeid i kommunenes helse- og omsorgstjenester.

En bevisstgjøring av verdier, etiske utfordringer og dilemmaer, samt hverdagskultur gir god kvalitet på tjenestene. Systematisk etisk refleksjon endrer praksis ved å gi de ansatte bedre forutsetninger for å ta de beste beslutningene for brukerne og en organisasjonskultur for å dele kompetanse. 

Er etikk en del av deres arbeid med Leve hele livet, Gode pasientforløp, lindrende behandling og omsorg eller andre nasjonale/regionale innsatsområder? La oss høre om det!

Les mer om prisen og se søknadsskjema hos KS.

Om prisen

Etikkprisen består av 100 000,- samt et diplom. Midlene går til kommunen/bydelen/virksomheten, og skal brukes i etikkarbeid, for eksempel til faglig
utvikling, studier og formidlingsformål.

Etikkprisen ble delt ut for første gang i 2011 da Samarbeid om etisk kompetanseheving var et prosjekt. Prisen deles ut til en kommune/bydel/virksomhet som driver et systematisk praktisk etikkarbeid hvor målsettingen er å styrke brukerens opplevelse av verdighet og integritet i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Etikkprisen har tidligere blitt vunnet av Eigersund kommune (2022), USHT Innlandet (2021), Bærum kommune (2019), Flora kommune (2018), Sykehjemsetaten i Oslo kommune (2017), Askim kommune (2016), Larvik kommune (2015), Haugesund kommune (2014) Sula kommune (2013), Halden kommune (2012) og Gjøvik kommune (2011).

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?