Til hovedinnhold

Ta med ditt lokale jentelag på kamp!

Over 120.000 jenter og kvinner driver med organisert fotball i Norge.

Over 120.000 jenter og kvinner driver med organisert fotball i Norge. (Foto: Kjell-Erik Kallset/Fagforbundet)

Vi ønsker at våre fagforeninger lager en drømmedag for jenter som spiller fotball i kommunen. Ta dem med på kamp i Toppserien eller 1. divisjonen. Regninga? Den tar vi!

15.05.2023 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 15.05.2023

Fotball er den største jente- og kvinneidretten i Norge og i verden. I Norge er det over 120 000 jenter og kvinner som driver med organisert fotball. Fagforbundet støtter kvinnefotballen, for det er ikke bare i arbeidslivet at jenter og kvinner opplever forskjellsbehandling. Det skjer også på banen.  

Det er få kvinner som kan leve av fotball i Norge, de fleste spillerne må ha en jobb ved siden av. Altså: de spiller ufrivillig deltid. Sånn bør det ikke være! For at flere kvinner skal kunne spille fotball på heltid, på lik linje med gutta, så må vi få flere med i kampen og på tribunen.  

Her kan du finne ut når deres nærmeste Toppserie eller 1. divisjonslag spiller kamp.  

Send inn en søknad om å få dekt kampbillettene til marianne.solem@fagforbundet.no. Søknaden må inneholde hvilken kamp, antall billetter og totalsum, adresse og betalingsinformasjon.  

OG! Når dagen er gjennomført ønsker vi å få tilsendt bilder av lykkelige tillitsvalgte og fotballspillere, sånn at vi kan vise fram det viktige likestillingsarbeidet for fotballen.  

Gjør drømmer til virkelighet 

Fagforbundet Trondheim var med på å sette publikumsrekord i Norsk Klubbfotballi 2021, da de mobiliserte 700 av sine medlemmer til å heie fram Rosenborg Kvinner mot Brann Kvinner på Lerkendal stadion. Den gangen sa fagforeningsleder Mats Monsen at det var en selvfølge å skulle bidra til seier, både på banen og på tribunen.  

– En fullsatt Lerkendal Stadion vil gjøre drømmer til virkelighet ikke bare for spillerne ute på banen, men for jenter i hele byen og fylket vårt, sa Monsen. 

Fagforbundet ønsker at hele laget skal med, også på fotballbanen. Nå har din fagforening mulighet til å bidra i det arbeidet. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?