Til hovedinnhold

Besøk en fritidsklubb!

Fritidsklubbene feirer 70 årsjubileum!

Fritidsklubbene feirer 70 årsjubileum! (Foto: Birgit Dannenberg / Fagforbundet)

Endelig er det i ferd med å bli skikkelig vår i store deler av landet. Det blir grønt gras og lauvet spretter. Vi har nettopp feiret fritidsklubbenes dag 29. april. I år er det 70 år siden Norges første fritidsklubb åpnet dørene på Hammersborg i Oslo.

12.05.2023 av May Britt Sundal, leder Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst
Sist oppdatert: 12.05.2023

Tenk at det er 70 år siden det første fritidsklubben ble starta, og tenk på alt som har skjedd på disse åra! Alle ungdommene som har vært innom, møtt venner, forelska seg, dansa, spilt biljard og etter hvert dataspill, lagd film, spist grandis, og vafler. Tenk på alle klubbarbeiderne som har vært på jobb og tatt imot alle disse ungdommene - gitt ros, oppmerksomhet, klemmer og masse oppmuntring og livsvisdom.

Og tenk på alle lokalpolitikere som har forsøkt å legge ned fritidsklubbene, de som klarte det og de som reddet klubbene fra nedleggelse!

Jeg har lyst til å heie litt ekstra på fritidsklubbene framover! Tenk at denne institusjonen har overlevd i 70 år, ofte på ren trass og ikke fordi den har hatt verken status eller politisk støtte. Og håpe at også de sentrale politikerne etter hvert finner rom for å sikre drift, kvalitet og langsiktighet. Det fortjener ungdommen, og det fortjener faktisk de ansatte! Kompetente ansatte er avgjørende for gode fritidsklubber uavhengig av hva de kalles.   

Til deg som er tillitsvalgt: ta kontakt med fritidsklubben på ditt hjemsted. Bli bedre kjent og kanskje kan dere samarbeide om en skikkelig fin feiring i år?

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?