Til hovedinnhold

– Det er godt å være med på kampen!

Fagforbundets medlemmer i Blindeforbundet sin streikemarkering. Nestleder i Fagforbundet, Helene Harsvik Skeibrok, er nummer fem fra venstre.

Fagforbundets medlemmer i Blindeforbundet sin streikemarkering. Nestleder i Fagforbundet, Helene Harsvik Skeibrok, er nummer fem fra venstre. (Foto: Fagforbundet)

23 000 LO-medlemmer i privat sektor er ute i streik etter at meklinga med NHO ikke førte fram. 27 medlemmer i Fagforbundet ved Norges Blindeforbund er blant de som er tatt ut.

20.04.2023 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 20.04.2023

Det er massiv streikevilje for å sikre også de med minst og de lavest lønte i dette lønnsoppgjøret, sier Mariann Fossum, Fagforbundets hovedtillitsvalgt i Norges Blindeforbund.  

I front for økt kjøpekraft til arbeidsfolk 

Som fersk tillitsvalgt er det mye å sette seg inn i, men det hjelper at stemninga blant medlemmene er såpass god. 

Det er godt å være med på kampen for å øke kjøpekrafta til arbeidsfolk i hele landet, inkludert oss selv, sier Fossum.  

Onsdag fikk de streikende ved Norges Blindeforbunds kontorer i Oslo besøk av Fagforbundets nestleder Helene Harsvik Skeibrok.  

Blindeforbundet tar en solidarisk kamp for laget, sier Skeibrok. For denne streiken handler om de lavtlønte yrkene, slik som renholdere og frisører.  

Alle er ramma av de økte prisene og arbeidsfolk trenger økt kjøpekraft for at de skal kunne ha ei lønn å leve av, sier hun.  

LO har sagt at forslaget som ble lagt på bordet under meklinga ikke ville gitt kjøpekraftsforbedring for store grupper av LOs medlemmer. Streiken trappes opp fredag 21. april med 16 561 medlemmer. LO har også sagt at de jobber med et tredje streikeuttak i neste uke.   

 

Lei av lederlønns- og bonusfester 

Leder av Fagforbundet Mette Nord var også tidligere i uka på streikemarkering i Kongsvinger. Der var hun tydelig på at hele LO-familien og alle de én million medlemmene som var i konflikt med NHO.  

Dette er en streik for rettferdighet, og rettferdig fordeling av de verdiene vi skaper. Vi har fått nok av ledere som forsyner seg med en større og større andel av kaka og som arrangerer lederlønns- og bonusfester år etter år, sa hun til de oppmøtte.  

Hun påpekte at hele Norge merker økte priser og økt rente, men at det er de med lave inntekter som blir hardest rammet. 

Vi kan ikke overlate til lokale forhandlinger å sikre at arbeidsfolk får sin del av kaka, fordi vi vet at mange av våre medlemmer ikke ser disse lokale tilleggene. Om forskjellene i samfunnet ikke skal øke må de som har minst, også ha økt kjøpekraft, sa Nord.  

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?