Til hovedinnhold

Brudd i lønnsforhandlingene i frontfaget

Leder i LO, Peggy Hessen Følsvik.

Leder i LO, Peggy Hessen Følsvik. (Foto: Werner Juvik)

Det er brudd i lønnsforhandlingene mellom LO og NHO, det såkalte frontfagsoppgjøret. Nå har LO varslet plassoppsigelse for 185 000 medlemmer.

30.03.2023 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 31.03.2023

Forhandlingene startet mandag 27. mars, og torsdag ettermiddag ble det brudd. LO og NHO møtes til mekling hos Riksmekleren 14. april med forhandlingsfrist midnatt 15. april. Hvis man ikke kommer til enighet her, blir det streik fra arbeidsdagens begynnelse 16. april.

- Det var ikke mulig å få framdrift i forhandlingene. Derfor må vi nå be riksmekleren om hjelp, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Vi skal ha vår del av kaka

– Lønnsoppgjøret handler om at vi skal ha vår del av kaka! Vi jobber ikke for at arbeidsgiverne skal legge all verdiskapingen i madrassen heller, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik under LOs representantskapsmøte før årets tariffoppgjør.

Frontfaget legger rammen

Frontfaget, altså konkurranseutsatt industri, forhandler alltid først. Resultatet av disse forhandlingene legger rammene for forhandlingene mellom arbeidstakere og arbeidsgivere i andre deler av arbeidslivet, som for eksempel ansatte i kommuner, sykehus, butikker og andre bedrifter. 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?