Til hovedinnhold

- Lenneth setter smil på ansiktet til alle kollegaer!

Lenneth de Luna Lorenzo

Lenneth de Luna Lorenzo (Foto: Privat)

-Jeg har en kollega som heter Lenneth. Hun setter smil på ansiktet til alle, forteller Samrira Yusuf.

27.03.2023 av Marianne Solem
Sist oppdatert: 15.12.2023

Lenneth de Luna Lorenzo er sykepleier og jobber på infeksjonsposten på Bærum Sykehus. Hennes kollega Samira Yusuf sendte inn en begeistret melding til oss om hvor fint det er å ha Lenneth som kollega.

Latter og energi

-Det er en glede å kunne gi Lenneth oppmerksomhet for den jobben hun gjør for arbeidsmiljøet hver dag, sier Samira.

- Hun er alltid i godt humør! Hun er veldig hyggelig, omtenksom og veldig hjelpsom.  Og hun har alltid noe godt med til oss. Jeg opplever at hun ser og hører oss, fortsetter Samira. 

- Men mest av alt er hun så morsom at vi ler mye. Positiv energi! Også er hun veldig flink i jobben sin.

Helsefamilie

Vi ringte Lenneth og fortalte at vi hadde fått tips om at hun var en viktig bidragsyter til et veldig godt arbeidsmiljø på jobb.

- Jeg blir litt paff, men det er kjempehyggelig å høre at mine kolleger synes det er fint å jobbe sammen med meg, ler en litt elektrisk Lenneth da vi ringer henne. 

- Jeg jobber sammen med kjempesøte folk, og vi har det veldig fint på jobb. Det er flere som spere glede og latter der, sier hun.

Vi spør om hva som er grunnen til at hun gjør det lille ekstra for andre i hverdagen. Da blir du stille en stund. 

-Jeg jobbet som pleieassistent i 12 år før jeg begynte å studere og ble sykepleier. Både mor og storesøster er sykepleiere og far er hjelpepleier og tillitsvalgt i Fagforbundet. Så jeg har vokst opp i en helsefamilie, kan du si. Det å hjelpe hverandre har vært en selvsagt ting.

Erfaring og innstilling

Lenneth er glad i stemmen og har en lett tone gjennom samtalen. Men når vi spør om hun alltid har vært opptatt av å gjøre det litt ekstra for andre, blir hun litt alvorlig.

-Ja, jeg har nok alltid hatt det med meg. Men etter å ha stått i tunge og krevende arbeidstider, tenker jeg det er enda viktigere enn før. Vi jobber på en infeksjonspost og under Korona var det svært krevende å være på jobb. Samtidig var jobben den eneste sosiale arenaen vi hadde og kunne ha, over en lang periode. Jeg jobbet iallfall mye ekstra da og alle jeg var sammen med var på jobb. Vi så nesten ingen andre. Da ble det svært viktig å ha det så hyggelig og godt rundt oss som mulig. Det handler om innstilling og man oppdager at det er ikke så mye ekstra som skal til for å skape godt miljø rundt seg, avslutter Lenneth med smil i stemmen.

Hvem lager godt arbeidsmiljø hos deg?

Har du en kollega som fortjener litt ekstra oppmerksomhet? Som lager god steming på arbeidsplassen, som gjør arbeidshverdagen din bedre. Da vil vi høre fra deg! Vi har lyst til å presentere gode kolleger, dele tips og råd om hvordan man skaper og opprettholder et godt arbeidsmiljø.

Send inn en kort beskrivelse og bilde.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?