Til hovedinnhold

Dette er det viktigste kjennetegnet på et godt arbeidsmiljø

Illustrasjon

Illustrasjon (Foto: Mostphotos)

Joy Buikema Fjærtoft, organisasjonspsykolog og prosjektleder i Helsedirektoratet forteller til arbeidstilsynet om hva hun mener er det viktigste for å fremme engasjement, trivsel og god helse på jobb.

23.03.2023
Sist oppdatert: 23.03.2023

(Hentet fra atikkel publisert av arbeidstilsynet (link lenger nede).)

Hverdagen innebærer for mange av oss mye tid på arbeidsplassen. Da er det kanskje ikke så rart at en god mental helse er avhengig av et godt arbeidsmiljø. 

I følge Joy Buikema Fjærtoft er psykologisk trygghet på jobb ekstremt viktig, og hun forteller videre at en slik trygghet kommer når man har en kultur som åpner for innspill, tanker og meninger fra alle ansatte.

Føler man seg trygg nok på jobb til å kunne komme med tilbakemeldinger har man det også bedre. Trygge ansatte fører til gode løsninger da det skaper et såkalt lærende arbeidsmiljø hvor man kan lære av egne og andres feil, og hvor alle gode ideer til forbedringer kommer frem. 

Et godt arbeidsmiljø handler også om hvordan vi møter hverandre på jobb. Her er tre tips fra arbeidstilsynet om hvordan du kan bidra til å skape et godt arbeidsmiljø:

  • Vær nysgjerrig og åpen for andres ideer
  • Tenk at egne og andres feil er noe du kan lære av
  • Møt kollegaene dine med åpenhet og respekt

Les mer om veien til et godt arbeidsmiljø:

Åpenhet og respekt bidrar til psykologisk trygghet på jobb (arbeidstilsynet.no)

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?