Til hovedinnhold

Vitaminpille for streikende

En av oss: Elling i Gatas Parlament (t.v) heiste Fagforbundet-flagget før han sammen med makker Jester dro i gang Fagforbundets favorittstreikelåt, STREIKEVAKT.

En av oss: Elling i Gatas Parlament (t.v) heiste Fagforbundet-flagget før han sammen med makker Jester dro i gang Fagforbundets favorittstreikelåt, STREIKEVAKT. (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)

Hva som skjer når 60 streikende fra ulike deler av landet samler seg i hovedstaden? Dagen før tvungen mekling samlet de streikende i NHO-barnehagene seg i Oslo for å bli bedre kjent med både hverandre og streikegrunnlaget. Etter en måned med streik gjorde det godt med litt sol og sang!

16.03.2023 av Ellisiv Solskinnsbakk
Sist oppdatert: 16.03.2023

Av totalt 65 streikende var hele 60 samlet i hovedstaden denne solfylte onsdagen. De kom fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Stord, Drøbak, Tønsberg og Oslo. 

Streikesamling NHO-barnehager
Fagforbundets leder, Mette Nord, understreker hvor viktig og stor denne kampen er. Det handler om å sikre alle ansatte i private barnehager en god pensjon. (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)

Noen fikk et aldri så lite hjelp-vi-er-på-TV-øyeblikk da Jonas Bals, forfatter av Streikens historie, dro noen historiske linjer fra fyrstikkarbeidernes kamp og kampen som går her og nå.
Noen fikk et aldri så lite hjelp-vi-er-på-TV-øyeblikk da Jonas Bals, forfatter av Streikens historie, dro noen historiske linjer fra fyrstikkarbeidernes kamp og kampen som går her og nå. (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)

plakater i streik
Plakater søker streikende. (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)

Streikefest på Youngstorget

På Youngstorget ble barnehageheltene hyllet med appeller fra LO-nestleder Sissel Skoghaug, forhandlingsleder i Fagforbundet, Anne Green Nilsen og tillitsvalgt fra Espira-barnehagene, Wiktor Lokander. 

Appell fra espira-tillitsvalgt Wiktor Lokander
Espira-tillitsvalgt Wiktor Lokander sto i streik for den samme barnehagepensjonen for bare noen måneder siden. Hvis den ikke kommer på plass i NHO er det reell fare for at Espira-barnehagene velger å shoppe billigere pensjonsavtale ved å gå over til NHO. (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)

Bred støtte
Streiken har bred støtte i befolkningen, også blant favorittmenneskene til barnehageansatte. :) (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)

Mette og Sissel
Lederbukett: Leder i Fagforbundet, Mette Nord, nestleder i LO, Sissel Skoghaug og nestleder i Fagforbundet, Helene Harsvik Skeibrok. (Foto: Madeleine Schultz)


Youngstorget
Plakater har funnet verdige eiere. (Foto: Madeleine Schultz)
Streikesang
Streikesang fra Teisentoppen barnehage: NHO må gi det vi trenger - ellers blir det streik mye lenger! (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)
Tonje og Kristin appell
Tillitsvalgte og del av forhandlingsdelegasjonen, Tonje Braseth og Kristin Adams, minnet om hvor viktig jobben i barnehagen er - og at vi trenger å beholde alle de dyktige folkene. Det gjør vi blant annet ved å gi dem en god pensjon. (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)

Appell Tonje og Kristin

Vil ha bransjestandard! Appell fra Tonje Braseth og Kristin Adams. (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)


nestleder i fagforbundet Oslo, Anna-Elisabeth Uran
Kampklar i Fagforbundet-mote: Ettermiddagens konferansier  og nestleder i Fagforbundet Oslo,  Anna-Elisabeth Uran. (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)

Et hav av faner

Det varmer med støtte fra fagforeningskollegaer!
Det varmer med støtte fra fagforeningskollegaer! (Foto: Ellisiv Solskinnsbakk)
Se alle de fargerike fanene, fra Fagforbundet, LO, og Utdanningsforbundet.
;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?