Til hovedinnhold

Yrkesseksjonskonferansene er i gang

Yrkesseksjon kontor og administrasjon Innlandet avholdt konferanse for å diskutere videre arbeid tidlig i mars. Her med besøk fra Trond Finstad

Yrkesseksjon kontor og administrasjon Innlandet avholdt konferanse for å diskutere videre arbeid tidlig i mars. Her med besøk fra Trond Finstad (Foto: Fagforbundet)

På yrkesseksjonskonferansene møtes folka i kontor og administrasjon fra de ulike fylkeskretsene for å organisere arbeidet framover. Først ut var Innlandet, som fikk besøk fra Trond Finstad, leder for Yrkesseksjon kontor og administrasjon nasjonalt.

16.03.2023 av André Haugen
Sist oppdatert: 16.03.2023

Fagforbundet Innlandet avholdt yrkesseksjonskonferansen 9.-10. mars på Lillehammer.

Der innledet Trond Finstad om yrkesseksjonens hovedlinjer, som beskriver hva seksjonen skal jobbe med fram mot 2025.

Det ble diskusjoner om hvordan man kan ta i bruk hovedlinjene, og hvordan de ulike skal prioritere hva de skal jobbe med. Hvordan arbeidet skal gjøres i yrkesseksjonen var også et eget punkt på dagsorden.

Viktig møtearena

Leder for Yrkesseksjon kontor og administrasjon i Innlandet, Turid Granum, mener konferansen er et viktig møtearena for lokale ledere av yrkesseksjonen.

– Her møtes både helt nyvalgte og mer erfarne yrkesseksjonsledere til både læring og erfaringsutveksling, samt at vi også får innspill fra nasjonalt, sier hun.

Fagforbundet Innlandet var det første fylket som avholdt sin yrkesseksjonskonferanse.

– Det er alltid spennende for oss i styret nasjonalt å besøke disse konferansene. Det er viktig for oss å være med på å diskutere hvordan vi sammen kan jobbe med å utvikle tjenestene på den enkelte arbeidsplass. Og med de nye hovedlinjene har vi et godt verktøy for dette yrkespolitiske arbeidet, sier Finstad.

Tydeligere sammenheng

Granum forteller at hovedlinjene for noen kan fremstå litt overordnet, men at de på konferansen fikk forklart sammengengen mellom hovedlinjene og fylkets handlingsplan.

– Samt at vi fikk utfordret deltakerne, i gruppearbeid, til å tenke over hva de lokalt ville ha fokus på når det gjaldt hovedlinjene, sier hun.

Slik fikk deltakerne sett sammenhengen mellom de ulike nivåene i organisasjonen, mener Granum.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?