Til hovedinnhold

Europeisk samarbeid for helsefagarbeideres kompetanse

Medlemmene av EPN sammen med Barbro Andersson, visepresident i Kommunal. Vi sender en støttehilsen til alle i Myanmar som kjemper og risikerer livet for demokrati, fagforeninger og menneskerettigheter.

Medlemmene av EPN sammen med Barbro Andersson, visepresident i Kommunal. Vi sender en støttehilsen til alle i Myanmar som kjemper og risikerer livet for demokrati, fagforeninger og menneskerettigheter. (Foto: Hadi Ala // Kommunal.se)

Fagforbundet har vært i Stockholm, Sverige for å presentere de norske helsefagarbeidernes kompetanse til våre kolleger som vi sitter i organisasjonen European Practical Nurses (EPN) sammen med. - Det er viktig for oss at vi har et godt og tett samarbeid med våre kolleger i sammenlignbare land, sier Iren Luther, leder i Yrkesseksjon helse og sosial.

07.02.2023 av Emilie Storli
Sist oppdatert: 07.02.2023

European Practical Nurses (EPN) har hatt to-dagers styremøte i Stockholm, Sverige i februar. EPN er en samarbeidsorganisasjon med representanter fra organisasjoner fra alle de nordiske landene og Luxembourg. Norge har presidentskapet i EPN frem til neste generalforsamling i august 2023. Hvert styremøte har vi en landrapport om et aktuelt tema, og årets tema var oppgavedeling mellom helsefagarbeidere og annet helsepersonell på sykehus. 

- Det er interessant å se hvor likt det er i alle landene med tanke på utfordringer, men kanskje enda mer spennende hvor likt det er med tanke på mulighetene som ligger i yrket i Norden, forteller Luther, og henviser til styrets diskusjon om oppgavedeling. 

Styret i EPN er enig om at veien videre er å fortsette å fremheve det særegne ved helsefagarbeideres situasjon og kompetanse både nasjonalt og internasjonalt i de fora vi er i.

EPN brukte også anledningen til å sende en støttehilsen til alle som kjemper og risikerer livet for demokrati, fagforeninger og menneskerettigheter i Myanmar. Beskjeden fra oss er: Fagforeningsmedlemmer og innbyggere, vi støtter dere i deres modige kamp for demokrati, menneske- og fagforeningsrettigheter!

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?