Til hovedinnhold

Lager juleverksted for medlemmene

Tillitsvalgt Nina Birgitte Stokke i Fagforbundet Sandnes.

Tillitsvalgt Nina Birgitte Stokke i Fagforbundet Sandnes. (Foto: privat)

Omtanke, samhold, solidaritet – og juleglede: Tillitsvalgt Nina Birgitte Stokke i Fagforbundet Sandnes tar jula på alvor. Hvert år inviterer hun alle medlemmer til juleverksted.

20.12.2022 av Renate Tårnes
Sist oppdatert: 20.12.2022

– I år samla vi rundt 40 stykker som lagde flotte juledekorasjoner og oppsatser. Det er fint å få møte medlemmer fra rundt om i kommunen. Det skaper en fin tilhørighet til Fagforbundet, sier hun.

Det er en tradisjon i fagforeninga at Yrkesseksjon helse og sosial, som Nina er leder for, har ansvar for verkstedet. Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst har ansvaret for å lage juletrefest, et like populært tilbud.

En verden av glitter, kongler og kaker

Alle bidrar til å skape god julestemning. Nina og gjengen samler selv inn kongler, mose og annet fra skogen som kan brukes til dekorasjonen.

– I år var jeg litt sent ute og sa til mannen min: Herregud, det er jo juleverksted allerede på onsdag. Vi må ut i skogen. Han sa at ja, han hadde venta på det, ler hun.

Svibler koster en tikroning, mest symbolsk, og så er det bare å forsyne seg av pepperkake og klementiner. Medlemmene tar med seg skåler til å lage dekorasjonen i med seg hjemmefra.  

– Vi har en tillitsvalgt som alltid drar på bruktbutikker og kjøper inn noen ekstra skåler og vaser slik at de som ikke har med seg egen, også får laget seg en liten oppsats. Her skal det ikke være noen grunn til at du ikke skal få med deg noe fint til jul, sier hun.

Det er åpne dører når yrkesseksjonen inviterer inn. Medlemmer kan ta med seg kollegaer, venner eller familie.

– Et medlem tok med seg sønnen sin, og han sprang rundt med glitter og kongler og spiste pepperkaker. Han skulle absolutt tilbake neste år, sier hun.

En juletradisjon for liten og for stor

Blant pensjonistene er det spesielt populært.

– For mange er det ikke like aktuelt med det yrkesfaglige tilbudet lenger, men vi ser at mange har et ønske om å samles og da er dette midt i blinken for dem, sier yrkesseksjonslederen.

Flere spør i god tid før jul om det blir juleverksted i år også. I kommentarfeltet under bildene fra årets verksted på Facebook ser vi at flere var lei seg for å ikke kunne delta.

– Tror ikke vi har noe annet valg enn å holde på tradisjonen. Det blir nok juleverksted neste år også, avslutter hun.

Juleverksted
Populært juleverksted (Foto: Fagforbundet)

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?