Til hovedinnhold

På besøk hos Fagforbundet Vestland

Fagforbundet Vestland

Fagforbundet Vestland (Foto: Fagforbundet)

Yrkesseksjon kontor og administrasjon Vestland var samlet i Sogndal 23-24 november.

07.12.2022
Sist oppdatert: 08.12.2022

Fagforbundet Vestland møttes i Sogndal for å diskutere Yrkesseksjonens nye prioriteringer som ble vedtatt på Landskonferansen 1-3. november 2022.

Utfordringene for Fagforbundets medlemmer er mange. Våre medlemmer trenger riktig og nok kompetanse, administrative stillinger utfordres av digitalisering, og mange opplever vold og trusler på arbeidsplassen.

Disse utfordringene diskuterte Yrkesseksjonen kontor og administrasjon Vestland i Sogndal. Trond Finstad, leder for Yrkesseksjon kontor og administrasjon sentralt ga en gjennomgang av yrkesseksjonens nye politikk – hovedlinjene for 2022-2025. De nye hovedlinjene tar for seg temaer som digitalisering, kompetanse og utdanning, forhold på arbeidsplassen, og ikke minst det nye arbeidslivet etter koronapandemien.

Fagforbundet Vestland i Sogndal
Fagforbundet Vestland i Sogndal (Foto: Fagforbundet/Trond Finstad)

Leder for yrkesseksjon kontor administrasjon i Vestland, Magne Hestad ledet diskusjonen resten av dagen. Her ble det blant annet diskutert yrkespolitiske utfordringer i regionen. Lederne i fagforeningene jobbet aktivt med hovedlinjene for å se på hvordan politikken kan brukes lokalt ute på arbeidsplassene. Avslutningsvis utviklet Fagforbundet Vestland noen konkrete tilgang som angår deres region mest.  

– Det var en fin samling med mange gode diskusjoner om hvordan man kan bruke hovedlinjene lokalt. Det var fokus på et arbeidsliv i endring som stiller nye krav til utdanning. Det er viktig at alle får den kompetansen de trenger for å utføre jobben sin på mest mulig måte, og at vi har fokus på en god oppgavefordeling på arbeidsplassen slik at vi får rett person på rett plass, sier Trond Finstad. 

For å møte utfordringene må vi bruke kompetansen som medlemmene våre har, opprettholde et godt trepartssamarbeid og utvikle gode tiltak som møter våre medlemmers behov. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?