Til hovedinnhold

Regjeringa tar kampen for kultursektoren

Statssekretær Bohmann fra kultur- og likestillingsdepartementet holder innlegg på landskonferansen 2022.

Statssekretær Bohmann fra kultur- og likestillingsdepartementet holder innlegg på landskonferansen 2022. (Foto: Marianne Solem/Fagforbundet)

Statssekretær Odin Adelsten Aunan Bohmann slår fast at kulturfolk er arbeidsfolk som må kjempe litt ekstra for å få den samme plassen og de samme rettighetene som andre folk.

02.11.2022 av Marianne Solem
Sist oppdatert: 18.11.2022

Kunstnermeldingen skal sikre bedre rettigheter for kulturarbeidere. Fagforbundet er den aller viktigste samarbeidspartneren i denne kampen. 

– Den skal sikre et trygt arbeidsliv og forutsigbar økonomi, derfor var kampen om pensjon fra første krone så viktig å vinne, sier statssekretæren fra kultur- og likestillingsdepartementet.  

– Takk til Fagforbundet som går foran i arbeidet for likestilling, likeverd og mangfold! Fortsett med dette viktige arbeidet, sammen skal vi utjevne ulikheter og gi alle tilgang til kultursektoren, sier Bohmann.

 

Sats på kultur i kommunene 

For å lykkes i dette må kommune-Norge ta sin del av arbeidet.   

– Det må satses på kultur i kommunene. Fagforbundets representanter vet hvor skoen trykker. Ta på dere ledertrøya og still krav, sier Bohmann.    

– Krev at kommunen skal innføre en minstesats for kulturinnslag i budsjettene, krev at det settes av midler til kunst og utsmykking av kommunale bygg, øk organisasjonsgraden innenfor kultursektoren. Faste stillinger er ikke vanlig i kulturbransjen, det må vi gjøre noe med, sier statssekretæren.  

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?