Til hovedinnhold

Fagforbundet Farsund Kommune

Tillitsvalgte

Tillitsvalgte (Foto: Lars Berge)

Margrethe Østhassel og Marika Berven leder klubben i Farsund kommune. Som hovedtillitsvalgte har de hatt stor nytte av å bruke Klubbstyrets arbeidsrom i sitt arbeid.

14.10.2022
Sist oppdatert: 14.10.2022

Marika ble valgt som hovedtillitsvalgt for første gang i februar i år. Som ny og i deltidsfrikjøp har Klubbstyrets arbeidsrom vært nyttig i opplæringa.

 

Hva synes du om Klubbstyrets Arbeidsroms beta-versjon?

Jeg fikk sjokk da jeg ble introdusert for dette på første Teams-møte, midt i korona-karantene. Men da vi kom i gang med å jobbe med systemet var det jo en kjempemulighet til å sette seg inn i hva vi jobba med og hvordan man håndterer ulike saker. Jeg ser jo saksgangen på en helt annen måte. Jeg slipper å dra ned på kontoret og lete i en skuff etter eventuell dokumentasjon fra andre.

Vi er også en relativt liten klubb og arbeidet håndteres av relativt få personer. Med denne måten blir vi mindre sårbare og vi kan dele saker med hverandre direkte i systemet.

Margrethe har på sin side vært hovedtillitsvalgt i kommunen siden 2018. Hun mener KL*AR har vært en øyeåpner.- Medlemmene er jo helt prisgitt min håndtering av deres saker. Det trenger ikke være et eneste spor for ettertida av at denne saken har vært håndtert. Men medlemmenes opplevelse sitter igjen. Og min opplevelse sitter igjen. Men det er ikke sikkert våre ulike opplevelser gjenspeiler saken godt nok. Derfor er dokumentasjonen vanvittig viktig. Mange av sakene kan også være svært følelsesstyrte. Da må det ryddes i hva som er følelser og hva som er fakta. Med Klubbstyrets arbeidsrom er det sikrere for medlemmene når sakene blir håndtert gjennom et skikkelig system.

- Og så er det utrolig praktisk at jeg kan gå inn å jobbe med dette hvor som helst og når som helst! Det er stor forskjell på å være frikjøpt tillitsvalgt og å være ansatt. Det blir jo som en livsstil og man må passe på. Jeg får meldinger hele døgnet, noen gang passer det og andre ganger ikke. Med med KL*AR kan jeg sette meg ned å rydde i disse sakene når jeg selv har tid, også om jeg ikke er på kontoret. Det avhjelper meg med mye stress.

Hva har klubbstyrets arbeidsrom hatt å si for samarbeidet deres?

Det er veldig fint å ikke være alene med det man holder på med, sier Margrethe. Det at vi kan hjelpe hverandre, raskt få oversikt over hvor en sak står om man har vært borte, kan undersøke på egenhånd i stedet for å måtte ringe.. Alt dette hjelper veldig.

Har det vært vanskelig å sette seg inn i?

Jeg synes ikke det, sier Margrethe. Systemet er veldig enkelt å komme i gang med, og det er viktig at det fortsetter å være enkelt for at det skal bli brukt godt. Det hjalp veldig at det ikke var masse nye tekniske ting jeg trengte å lære meg. Det er rett og slett bare et godt arbeidsverktøy i hverdagen for oss som tillitsvalgte.

Og følelsen å trykke «lukk sak»! skyter Marika inn. Den er veldig deilig!

Margrethe nikker.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?