Til hovedinnhold

Slik kan du skape psykologisk trygghet på din arbeidsplass

Smilefjes, datamaskin, illustrasjon

Smilefjes, datamaskin, illustrasjon (Foto: https://openclipart.org/detail/204064/happy-computer-laptop)

Bidra til et varmere kontorlandskap - Idébanken.org har tips for hvordan du kan bidra til psykologisk trygghet for deg og dine medarbeidere.

31.08.2022
Sist oppdatert: 31.08.2022

Her er noen tips til hva du kan gjøre:

 • Bli kjent med de du jobber med. Sett av tid til å bygge fellesskap og relasjoner. Ta initiativ, vis engasjement, spør, lytt og fortell. Det bygger et godt grunnlag for psykologisk trygghet. 
   
 • Møt forslag og meninger på en god måte. Vær nysgjerrig på hva andre mener og tenker. Gi og motta tilbakemeldinger i beste mening, og anerkjenn innspill, også når det er kritikk.
   
 • Del kunnskap og erfaringer. Vi lærer av hverandre og lærer av å dele våre egne erfaringer. Del derfor både det som fungerer og det som går galt.
   
 • Be om tilbakemeldinger, innspill og hjelp. Ta initiativ og få andres syn på saken. Ta godt imot alle tilbakemeldinger, både negative og positive.
   
 • Innrøm feil og vis usikkerhet. Ingen av oss er eksperter på alt. Vær åpen om det du ikke er så god på, når du er usikker eller når du har gjort feil. 

Les artikkelen i sin helhet ved å følge lenken under:

Slik kan du skape psykologisk trygghet på din arbeidsplass - Idébanken (idebanken.org)

 

Idébanken.org er eit verkemiddel som skal bidra til å nå måla i intensjonsavtalen om eit meir inkluderande arbeidsliv (IA-avtalen). Idébankens oppgåve er å heve IA-kompetansen i norsk arbeidsliv gjennom formidling av gode eksempel, forsking og annan kunnskap.

Idébanken - inspirasjonskilde og verktøykasse - Idébanken (idebanken.org) 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?