Til hovedinnhold

Fagforbundet på stand for likestilling for funksjonshemmede

Edita B. Khawaja verver personlig assistenter under Independent living festivalen 2022

Edita B. Khawaja verver (Foto: Fagforbundet/Emilie Storli)

I forbindelse med den årlige Independent living festivalen 2022, står Fagforbundets Edita Khawaja på stand for å verve medlemmer. - Det er en yrkesgruppe som vi ikke treffer på arbeidsplassbesøk og er glade for å møte her, sier Kurt Rønning, nestleder i Yrkesseksjon helse og sosial

17.06.2022 av Emilie Storli
Sist oppdatert: 17.06.2022

I forkant av Stolthetsparaden 2022, arrangerer ULOBA det populære Likestillingsbrølet, et seminar for funksjonshemmedes likestilling. Her står Fagforbundets hovedtillitsvalgte Edita Bekteshi Khawaja på stand for å snakke med assistenter og arbeidsledere om viktigheten av å fagorganisere seg.

- Denne festivalen som ULOBA arrangerer er en viktig arena for å fremme likestilling som vi i Fagforbundet er opptatt av og støtter, sier Kurt Rønning, nestleder i Yrkesseksjon helse og sosial. 

Yrkesfaglig tilbud til personlige assistenter
Yrkesfaglig tilbud til personlige assistenter (Foto: Fagforbundet/Edita Khawaja)

På festivalen er det mange med BPA-ordning og deres assistenter tilstede, og sammen kjemper de for likestilling for funksjonshemmede. En av disse er Fagforbundets medlem og hovedvernombud for assistenter i ULOBA, Morten Andresen. 

Morten Andresen og Edita Khawaja
Morten Andresen og Edita Khawaja (Foto: Fagforbundet/Edita Khawaja)

- Det er viktig for oss å vise hva vi i Fagforbundet kan tilby personlige assistenter som organiserer seg hos oss. Derfor er vi svært glad for å ha flinke folk som Morten og Edita med på laget, avslutter Rønning.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?