Til hovedinnhold

Datalekasje hos Norkart

Datatilsynet mottok en melding om brudd på personopplysningssikkerheten (avviksmelding) fra Norkart AS fredag 6.mai. Opplysninger til over 3 millioner personer er eksponert på internett.

12.05.2022
Sist oppdatert: 13.05.2022

Datatilsynet anbefaler alle berørte å være oppmerksom på om det oppdages unormale bevegelser, for eksempel knyttet til forsikring, bank eller kredittkort. Følg også med på om det gjøres kredittsjekker du ikke kjenner til eller du mottar unormale e-poster.

I følge meldingen fra Norkart gjelder det personopplysninger slik som navn, adresse og fødselsnummer for omlag 3.3 millioner personer (nåværende- og tidligere eiere av eiendom i Norge). Personer som bor på hemmelig adresse skal ikke være omfattet av dette, ifølge Norkart.

– Fødselsnummer i seg selv er ikke en sensitiv opplysning. Når fødselsnummer sammenstilles med adresseopplysninger, kan det imidlertid være en fare for misbruk, slik som for eksempel ID-tyveri. Vi ser derfor alvorlig på dette, sier kostituert direktør i Datatilsynet Janne Stang Dahl.

Saken er under behandling hos Datatilsynet, og vi har kontakt med Norkart og Kartverket. Saken etterforskes også av Politiet.

Les mer her: Datalekkasje hos Norkart | Datatilsynet

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?