Til hovedinnhold

Ny streikefare i kultursektoren

Ikke fornøyd med pensjon. Fagforbundets forhandlingsdelegasjon Steinar Fuglevaag, Nora Hagen, Mari Røsjø og Ola Erik Blæsterdalen

Ikke fornøyd med pensjon. Fagforbundets forhandlingsdelegasjon Steinar Fuglevaag, Nora Hagen, Mari Røsjø og Ola Erik Blæsterdalen (Foto: Ola Erik Blæsterdalen)

Etter at den frivillige meklinga om pensjon i kultursektoren ikke førte frem for Fagforbundets medlemmer, blir det nå tvungen mekling 9. og 10. mai.

05.05.2022 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 05.05.2022

Fagforbundet har meldt plassfratredelse for sine medlemmer i kultursektoren fra morgenen 11. mai. Det betyr at det nå blir tvungen mekling og fortsatt fare for streik i kultursektoren, etter at den frivillige meklingen om ny pensjonsordning for de kulturansatte ikke førte fram for Fagforbundets medlemmer.

Fagforbundets nestleder Odd-Haldgeir Larsen konstaterer litt oppgitt at dagens møte ikke førte til et endelig resultat.
Fagforbundets forhandlingsleder, Odd-Haldgeir Larsen. (Foto: Geirmund Jor)

-- Vi registrerer at de andre forbundene i LO Stat, NTL og Creo, har valgt å si ja til skissen som riksmekleren la fram under den frivillige meklingen, sier Fagforbundets nestleder Odd Haldgeir Larsen, som fører forhandlingene for Fagforbundet.

Hvis ikke partene kommer til enighet innen meklingsfristen 10. mai vil det være ny streik for Fagforbundets medlemmer fra morgenen 11. mai.

Håper fremdeles å finne en løsning

Dersom konflikten fra i fjor gjenopptas vil 753 av Fagforbundets medlemmer igjen være ute i streik.

-- Vi jobber for å finne en løsning. Ingen ønsker streik, og kanskje aller minst i en kultursektor som har lidd tungt under pandemien. Nå er kulturarbeiderne tilbake på jobb, der de helst vil være. Vi vil gjøre det vi kan for at det skal være tilfelle også etter den tvungne meklingen og håper at arbeidsgiver er innstilt på det samme, sier Odd Haldgeir Larsen. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?