Til hovedinnhold

Påskehilsen fra leder 2022

Kjære medlemmer og kolleger. Det går atter mot påsketid.

08.04.2022 av Thore Wiig Andersen
Sist oppdatert: 08.04.2022

Her jeg sitter og skriver, på Sørlandet, har det kommet noe snødryss de siste dagene, som et varsel på at vinteren ikke helt har sluppet taket, men med deilig sol innimellom.

Slik er det kanskje også i den situasjonen vi er i her til lands. Etter en hard vinter, har hverdagen blitt mer henta tilbake for mange, en god del av oss har gjennomgått omikron. Vi har kunne møtes mer fysisk igjen etter gjenåpning. For mange kjærkomment, etter en lang vinter med restriksjoner. Dette er situasjonen, samtidig som vi vet at pandemien ikke kan avskrives helt. Likevel prøver vi,etter beste evne, å få hverdagen til å normaliseres.

Slik også for vår fagforening. Det var en lettelse å endelig kunne avholde fagdag og årsmøte fysisk. I mine år som leder under pandemien, hadde jeg nesten ikke kunne reise til fagforeningskontoret i Oslo. Det var rart å komme tilbake. Men det var usedvanlig fint å møte alle medlemmer igjen, til engasjerte dager i Oslo i slutten av mars. Gode vedtak ble fatta. Vi hadde hyggelige dager med sosialt fellesskap.

Selv takker jeg for tillit for to nye år som leder.  Jeg ser frem til fortsettelsen i en spennende tid for kirka og dens ansatte. Jeg har fått med meg et kjempeflott styre. Jeg ser frem til å jobbe sammen med dem, våre tillitsvalgte og våre medlemmer for å sikre lønns og arbeidsvilkår videre for våre medlemmer. 

Jeg selv gleder meg, til i større grad enn før, å kunne møte medlemmer direkte fremover.  Vi skal som styre samles i mai to dager, for å peke kurs videre i tråd med det mandat årsmøtet har gitt oss. Lokale arrangement står også for turen. Bla i Agder i april, blir det bispedømmesamling og i juni blir det regional samling for teoLOgene på Vestlandet i Stavanger. Det blir inspirerende og fint å treffe dere.

Til høsten kommer Fagforbundets landsmøte, hovedtariffoppgjør i KA og  kirkemøte bla. Vi skal være godt forberedt og rustet som fagforening for alt dette. Men før den tid er det påskehøytid og vår. Jeg vet mange av dere går travle dager i møte, i kirkens viktigste høytid. Mitt ønske for dere alle, er at dere får en pust i bakken innimellom, og gode stunder med deres nærmeste og kjære. 

Vi venter altså på gledens budskap. Om at døden er overvunnet.

Er er den kristne tro på oppstandelsen en flukt fra verden? Nei. Den er ingen flukt. Den er det stikk motsatte. Påskedagens store under, Jesu oppstandelse fra de døde, gir en himmel over hverdagen og et håp for fremtiden. Uten håp dør mennesket. Men med et håp står vi rustet til å møte dagen i dag og fremtiden. Jeg tok meg i å nynne på Svein Ellingsens fantastiske mektige påskesalme og vil dele den med dere.

            Døden må vike for Gudsrikets krefter!

            Du som var død, er vår Herre i dag!

            Kristus du lever og står ved vår side

            Her hvor vi rammes av jordlivets slag.

Kjære medlemmer og kolleger. Jeg ønsker dere alle en velsignet påskehøytid.

Mvh Thore Wiig Andersen, Leder

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?